Ga naar hoofdinhoud

Doosan bewerkingscentrum met 2 spindels

De Doosan DMP 500/2SP.

Doosan heeft op de eigen Doosan International Machine Fair (DIMF) in Korea onder meer de nieuwe DMP 500/2SP getoond, een verticaal bewerkingscentrum met twee spindels. Doosan mikt hiermee op de markt voor hoge volume componenten. Ook stonden er tijdens de huisshow enkele nieuwe Puma-machines, waaronder de Puma AW560/660 II serie, horizontale draaicentra met een groot bereik.

Dat meldt Made in Europe. De Doosan DMP 500/2SP freest met twee spindels tegelijk. De aan elkaar gekoppelde spindels hebben elk 18,5 kW vermogen en een maximaal toerental van 12000 omwentelingen per minuut. Vergeleken met de versie met één spindel verdubbelt volgens de Koreaanse machinebouwer de productiviteit, De machine heeft ook een verstelbare W-as, waardoor de lengte van de gereedschappen bij beide spindels exact gelijk blijft, ongeacht de positie van het werkstuk.

‘Compact en goedkoper’

De spindels zijn gekoppeld aan twee gereedschapmagazijnen, met in totaal plek voor 40 gereedschappen. Elke spindel heeft zijn eigen gereedschapwisselaar. Vergeleken met sommige Europese concurrenten is de machine stabiel genoeg om zwaardere werkstukken in een hoog tempo te frezen. De tafel (1200 bij 520 mm) kan tot 800 kilo belast worden en is voorzien van verschillende opspanmogelijkheden. De Y-as heeft een slag van 520 mm. Ondanks het grote bereik, is de machine compact (2760x2353x3510 mm. Mede hierdoor stelt de fabrikant de machine goedkoper te kunnen bouwen dan vergelijkbare modellen in de markt.

De Puma AW560/660 II serie

Puma AW560/660 II

De Puma AW560/660 II serie is een serie horizontale draaicentra die werkstukken met een diameter tot 650 mm en een lengte van 710 mm aankunnen. De machine is bijvoorbeeld geschikt voor het draaien van aluminium velgen.

Tijdens de tweejaarlijkse huisshow van Doosan in Korea kwamen enkele duizenden bezoekers, waaronder een groep Nederlandse verspaners met het team van Dormac CNC Solutions.
Dormac vertegenwoordigt Doosan in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven