DNHK-seminar over personeelszaken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DNHK-seminar over personeelszaken

DNHK-seminars over personeel Duitsland.

Het DNHk-seminar ‘Succesvol met personeel in Duitsland’ op 29 maart in Rotterdam geeft antwoord op vele vragen rond het zoeken, selecteren en in dienst nemen van personeel in Duitsland. Om van de stap over de grens een succes te maken, is het zoeken en selecteren van personeel van groot belang. Aangezien het Duitse en Nederlandse arbeidsrecht op veel aspecten verschillen, is het belangrijk dat Nederlandse ondernemers zich hierin verdiepen.

Veel ondernemers en HR-managers zijn zich onvoldoende bewust van de grote verschillen tussen beide landen, zeker ten aanzien van arbeidsrecht en recruitment. Ze onderschatten vaak welke consequenties het heeft, wanneer er sprake is van personeel in of uit Duitsland.

Cultuurverschillen

De deelnemers aan het seminar krijgen praktische tips voor het schrijven van personeelsadvertenties, de beoordeling van sollicitaties en het voeren van sollicitatiegesprekken in Duitsland. “De cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland hebben een grote impact op het verloop van sollicitatiegesprekken tussen Duitsers en Nederlanders”, aldus Christian Pick, een van de docenten en Hoofd Personeelszaken en Juridisch Advies bij de DNHK.

Het seminar is voornamelijk gericht op Nederlandse ondernemers en HR-managers die Duits personeel in dienst hebben of willen nemen.

Meer info en aanmeldingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven