Direct-drive op nieuwe Amada SDE • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Direct-drive op nieuwe Amada SDE

Amada toonde op de EuroBlech 2010 in Hannover (D) de nieuwste SDE-pers met directe servo-aandrijving. Met deze pers is het mogelijk om allerlei persbewerkingen in één machine te combineren, zoals persen, dieptrekken, buigen, prägen en stansen.

Op de EuroBlech 2010 stond de Amada SDE 2025 met een perskracht van 200 ton en een slag van 250 mm. De serie is in zes varianten leverbaar vanaf 80 ton tot en met 300 ton. Basis voor de SDE persen is de directe servo-elektrische aandrijving. Hierdoor vervallen de hydraulische aandrijvingen, maar ook mechanische onderdelen zoals een vliegwiel en riemaandrijvingen. De energie-efficiëntie is verder verbeterd omdat de remenergie wordt opgeslagen en weer wordt gebruikt bij een nieuwe slag. Deze energie wordt alleen gebruikt als de machine echt produceert.

 

Amada SDE pers

De servo-elektrische SDE-pers van Amada kan persen, dieptrekken, buigen, prägen en stansen (foto: Amada)

 

Ook de bediening van de SDE persen is gebruiksvriendelijker en intuïtiever geworden. De programma-instellingen voor het aanwezige gereedschap zijn interactief te bedienen, waarbij er opslagcapaciteit is voor 399 verschillende programma’s of gereedschappen. Zo kunnen er tijdens de slag meerdere stopposities geprogrammeerd worden, waarbij de slag zelfs omgekeerd kan worden. Dat is vooral van belang bij het dieptrekproces.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven