Ga naar hoofdinhoud

Diepgatboren voor de kleinste diameters

Mapal heeft zijn portfolio van diepgatboren uitgebreid met modellen met tot 1 mm diameter (foto: Mapal)

Diepgatboren met zeer kleine diameters zijn nodig voor diverse sectoren in de automobielindustrie, bijvoorbeeld voor het boren van brandstofinjectoren of voor toepassingen in de medische technologie. Om deze delicate onderdelen te kunnen produceren, heeft Mapal zijn portfolio van diepgatboren met interne koeling voor bewerkingscentra, uitgebreid met modellen tot en met een diameter van één millimeter.

De geometrie van de nieuwe boren is speciaal aangepast aan het kleine diameterbereik. Dankzij de
nieuw ontworpen spaanafvoergroeven en speciale kopvorm, is een grotere productiviteit mogelijk door hogere voedingen en snijsnelheden. Dankzij de innovatieve koelkanalen zijn de boren ook geschikt voor gebruik met een minimale hoeveelheid smeermiddel (MQL). Ondanks de boordiepte van maximaal 30D, wordt het gas/olie mengsel betrouwbaar vervoerd naar de snijranden. In plaats van een volledige coating, wordt in dit nieuwe gereedschapsontwerp alleen de kop gecoat voor een hogere kostenefficiëntie.

1,0 mm tot 2,9 mm

De nieuwe miniatuur diepgatboren zijn verkrijgbaar in het diameterbereik van 1,0 mm tot 2,9 mm (schachtdiameter 3 mm) voor universele boring in staal- en gietijzeren bewerking en boordieptes tussen 20D en 30D. Mapal wordt in Nederland op de markt gebracht door Laagland.

De geometrie van de nieuwe boren is nieuw ontworpen (foto: Mapal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven