Demonstraties Dymato op TechniShow 2018 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Demonstraties Dymato op TechniShow 2018

Hyundai Wia XF6300.

Dymato laat tijdens de TechniShow, die van 20 tot en met 23 maart gehouden wordt, een compleet beeld zien van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van frezen, draaien en draadvonken. Diverse machines van Hyundai Wia, Röders en Mitsubishi worden onder spaan gedemonstreerd.

Tot de high-lights die Dymato zal tonen behoren onder andere vijf machines van Hyundai Wia, waaronder het nieuwste XF2000 vijfassige bewerkingscentrum. Deze machine is speciaal ontwikkeld voor het 24/7 geautomatiseerd produceren van kleine precisie onderdelen, waarbij het van belang is dat de spanen het proces niet verstoren. De machine kan van de zijkant beladen worden door een robot zodat voor de bediener aan de voorkant de bewerkingsruimte zichtbaar en toegankelijk is.

i-TROL besturing

Daarnaast is er van Hyundai Wia ook het XF6300 vijfassig bewerkingscentrum te zien, uitgerust met de nieuwe intelligente i-TROL besturing. Daarmee wordt de set-up van de machine versneld en wordt de conditie van gereedschappen en spindelconditie overzichtelijk in beeld gebracht. De machine is vervaardigd uit één monoblock met x- en y-as uitgevoerd volgens het box-in-box-principe. De XF6300 is leverbaar met drie spindels voor universeel frezen.

Direct-drive motoren

Het KF5600C verticale bewerkingscentrum, op de TechniShow met Heidenhain-besturing, is de opvolger van de populaire F500PLUS. De KF5600 is uitgerust met direct-drive motoren (optioneel built-in) en dankzij een aantal optimalisaties is de stijfheid van de kolom nog weer met 29 procent opgevoerd. Robuuste kogelomloopspindels (optioneel gekoeld), aangedreven door servomotoren, zorgen voor een hoge dynamiek met een minimum aan warmteontwikkeling, zodat hogere nauwkeurigheden binnen handbereik komen. De machine kan worden geleverd met een besturing van Heidenhain, Fanuc of Siemens.

Zwaardere maar nauwkeurige draaibewegingen

Op draaigebied wordt de L3000Y CNC-draaibank van Hyundai Wia getoond. Met een y-as in wig constructie, gemonteerd op een robuust gietijzeren 30 graden bed, is deze machine bij uitstek ontwikkeld voor zwaardere maar toch zeer nauwkeurige draaibewerkingen.

Alle machines in één oogopslag volgen

Verder kan de bezoeker ook een indruk krijgen van de voordelen van het nieuwe HW-MMS machine monitoring systeem van Hyundai Wia, waarmee alle machines in één oogopslag gevolgd kunnen worden. Het maakt de eerste stap naar digitalisering van de werkvloer relatief eenvoudig en vormt daarmee een ideale opstap naar Industrie 4.0.

Hoge rekensnelheid

Van Röders valt het RXP400DSC bewerkingscentrum onder spaan te bewonderen, met HSK25 spindel voor het HSC bewerken van harde materialen met fijne structuren en kleine radii. De machine onderscheidt zich bij uitstek door de combinatie van dynamiek en nauwkeurigheid. Dat is onder meer te danken aan de tien onafhankelijke koelcircuits en aan de hoge rekensnelheid van de RMS 6-besturingssoftware, zodat optimale freesbanen kunnen worden gerealiseerd. Dankzij de Racecut besturingsfunctie kan een optimale druk worden ingesteld, waardoor bewerkingstijden in doorsnee met meer dan 20 procent worden gereduceerd.

Draadvonken

Op het gebied van draadvonken presenteert Dymato de MV-serie van Mitsubishi met D-CUBES besturing en de allernieuwste wrijvingsloze Tubular Drive aandrijving met glaslinialen. Dankzij de gepatenteerde DMX-S (Digital Matrix Sensor) worden de vonkpulsen optimaal vorm gegeven, wat resulteert in een verbeterde oppervlaktekwaliteit en, door de lagere doorvoersnelheid van de draad die mogelijk wordt, ook in 40 tot 60 procent lagere draadkosten. Het nieuwe AT-draadinvoersysteem biedt de mogelijkheid tot het opnieuw invoeren in de vonkspleet zonder waterstraal.

Dymato is tijdens de TechniShow te vinden in hal 12, stand B038.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven