Delftse studenten starten ruimtevaartbedijf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Delftse studenten starten ruimtevaartbedijf

Vijf studenten van de Faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft starten een ruimtevaartbedrijf. Met het bedrijf Innovative Solutions In Space (ISIS) richten de jonge ondernemers zich op Europese universiteiten en bedrijven die nieuwe technologieën en producten willen laten testen in de ruimte. Door hierbij vooral met kleine satellieten te werken in plaats van grote wordt het risico van de ruimtevaartmissies beperkt en kan ISIS flexibel inspelen op de wensen van de klant.

Dit resulteert in een korte ontwikkeltijd en een relatief lage ontwikkelprijs. Naast commerciële missies richt ISIS zich ook op wetenschappelijke en educatieve missies. De studenten wonnen op 8 december 2005 met hun businessplan de ondernemingsplanwedstrijd New Venture als een van de tien meest innovatieve en veelbelovende ideeën.

De studenten werkten tijdens hun afstudeertijd aan het satellietproject van de TU Delft, Delfi-C3. Deze nanosatelliet is momenteel in ontwikkeling en wordt 2007 gelanceerd. De kennis die met de studentensatelliet werd opgedaan gebuikt ISIS nu in hun businessplan. De TU Delft stimuleert deze ontwikkelingen en steunt deze jonge technostarters, via de YES! Delft Business Incubator.

ISIS start nog geen maand nadat het Nederlandse ruimtevaartbedrijf, Dutch Space, is overgenomen door EADS. Ondanks dat ziet WouterJan Ubbels voor zijn bedrijf een goede toekomst. “Het Engelse Surrey Satellite Technology Ltd is ook ontstaan vanuit de universiteitswereld. Veel van dit soort bedrijfjes hebben echter een beweging gemaakt naar de grotere satelliettechnologieën. Hierdoor komt er weer een gat in het segment van de hele kleine satellieten. Wij springen hier met ISIS op in.”, aldus Ubbels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven