Ga naar hoofdinhoud

De Zeeuw nieuwe algemeen directeur Mikrocentrum

Mikrocentrum benoemt Edwin de Zeeuw als nieuwe algemeen directeur van Mikrocentrum, de platformorganisatie voor de hightech- en maakindustrie. De Zeeuw neemt de functie over van Bert-Jan Woertman.

De Zeeuw brengt veel ervaring en expertise mee vanuit eerdere directierollen in de techniek, foodtech, digitale innovatie en duurzaamheid, stelt Mikrocentrum

Hij gaat een belangrijke rol spelen in het verder doorontwikkelen van de nieuwe koers die Mikrocentrum in de afgelopen jaren heeft ingezet. In deze volgende fase staan het nog sterker verbinden, groei en ontwikkeling centraal. 

‘Onderscheidend marktbehoefte vervullen’

“Ik geloof echt dat bedrijven enkel levensvatbaar blijven, wanneer men begrijpt hoe je onderscheidend een marktbehoefte vervult”, vertelt De Zeeuw

“ Dit geldt natuurlijk ook voor ons als Mikrocentrum. Het gezamenlijk investeren in netwerken, kennis en ontwikkeling van medewerkers is daarbij cruciaal voor een gezond (Nederlandse) hightech ecosysteem.”

Met zijn aanstelling verwelkomt Mikrocentrum een ervaren directeur die “gedreven wordt door verbinding, innovatie en een hart heeft voor teambuilding en de tech”.

Ervaring en expertise

De Zeeuw startte zijn carrière als werktuigbouwkundig engineer bij SMEVA, stuurde als construction manager bij Detron diverse projecten aan en werd later eindverantwoordelijk voor de recruitment van bouwprofessionals bij Vitea (nu Experis).

Als director TMC Mechatronics bij TMC Group was hij ruim 9 jaar verantwoordelijk voor het uitbouwen van de mechatronica business unit en ook initiator van onder andere het TMC Entrepeneur Lab, de interne opleiding Masterclass High Tech Systems en de Employeneurs Award.

Na zijn periode bij TMC Groep was hij verbonden aan Startupbootcamp waarbij hij zich als managing director bezighield met programma’s rondom Smart City en FoodTech.

Daarna was hij als managing director verantwoordelijk voor het Corporate Acceleration Program bij Innoleaps. Tevens was hij betrokken bij het HighTech Systems Center van TU/e.

De laatste jaren focuste hij zich als CEO & CCO van Ecochain Technologies op het succesvol uitbouwen van deze start-up.

‘Verbinder in de hightech’

Marc Hendrikse, boegbeeld topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum: “We zijn blij dat we met Edwin de Zeeuw de juiste persoon hebben gevonden die samen met het MT de ingezette weg voort gaat zetten om Mikrocentrum als verbinder in het hart van de hightech te positioneren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven