Ga naar hoofdinhoud

De Ridder levert Emco machines aan Lakwijk

Het wisselen van een werkstuk op de draaizwenktafel met het nulpunt-spansysteem (foto: De Ridder)

Lakwijk Kunststoffen in ’s-Hertogenbosch heeft het machinepark uitgebreid. Er is geïnvesteerd in een vijfassige Emco Maxxmill 500. Dit bewerkingscentrum gaat samenwerken met een BMO PL120 beladingscel. De Emco, geleverd door De Ridder, biedt Lakwijk een goede spanenval. Belangrijk  bij het verspanen zonder emulsie.

Vanwege de vrije spanenval heeft Lakwijk  gekozen om de spanenbak niet te plaatsen en de machine aan de onderkant gewoon open te laten zodat spanen eenvoudig afgevoerd kunnen worden. De Maxxmill 500 wordt door Emco in Italië gebouwd en is een verticale freesmachine voor vijfvlaks bewerkingen. De tafel huisvest de B- en C-as. Het opspanvlak bedraagt 600 mm x 600mm en is voorzien van een nulpuntspansysteem. Het bed bestaat uit een combinatie van staal dat is afgevuld met polymeerbeton. Voor de volledige sledegroep wordt gietijzer gebruikt.  De totale machinemassa bedraagt 9.200kg. Lakwijk heeft gekozen voor de 10.000 toeren inline-spil en de Heidenhain TNC 620 CNC-besturing.

2 DeRidder_Lakwijk_DenBosch_EMCO_Maxxmill500_E900_BMO
De BMO beladingscel van Lakwijk

Tweede Emco

Naast de Maxxmill 500 heeft Lakwijk Kunststoffen ook een Emco E900 drie-assig bewerkingscentrum aangekocht dat tevens voorzien is van een Heidenhain TNC 620 besturing. Emco wordt in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder THO uit Best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven