De Gier steekt spiebanen op draaibank • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Gier steekt spiebanen op draaibank

De Duitse fabrikant Schwarzer Spannzeug Vertriebs ontwikkelt en bouwt steekgereedschappen waarmee op CNC-draaimachines sleuven met uiteenlopende profielen (doorsneden) kunnen worden aangebracht. De Gier Drive Systems te Wateringen heeft ervaring met deze gereedschappen

Een van de Nederlandse bedrijven die al ervaring met het steekgereedschap van Schwarzer heeft opgedaan is De Gier Drive Systems te Wateringen. De Gier schafte in april via Ertec uit Nuenen een Schwarzer steekgereedschap aan voor een CTV 160 verticaal draaicentrum van Gildemeister. Productieleider Arco van der Lely: “We gebruiken het gereedschap voor het aanbrengen van spiebanen in tandwielen. Dat levert, bij een productie van tien- tot twaalfduizend tandwielen per jaar, een behoorlijk tijd- en kostenvoordeel op. Voorheen ging dit door middel van brootsen, op een aparte machine, na de draaibewerking. Het steken op de Gildemeister-machine neemt natuurlijk wel enige tijd, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het vervallen van een extra handeling”.

 

Bekijk hieronder een animatie:

 

 

 

Gereedschapaandrijving

Bij de bewerking blijft de gereedschaprevolver in zijn geprogrammeerde positie en maakt geen enkele beweging in Z-richting. De slag van het steekgereedschap wordt bepaald door de gereedschapaandrijving van de machine. De slaglengte wordt bepaald in het steekgereedschap. In de X-richting van de gereedschaprevolver vindt een continue voeding plaats. De verdraaiing die nodig is om een bepaald profiel van de sleuf te verkrijgen kan vrij worden gekozen; positionering gebeurt via de C-as van de gereedschapsspil.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven