Dankzij software van 5ME klaar voor aantrekkende markt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dankzij software van 5ME klaar voor aantrekkende markt

De Freedom software van 5ME helpt om de bedrijfsvoering aan te scherpen (foto: 5ME)

In de concurrerende olie- en gasindustrie doorstaat een Texaanse leverancier van apparatuur alle stormen door het minimaliseren van zijn afval en het optimaliseren van zijn processen met behulp van de shop floor management software van 5ME uit Cincinnati.

Om concurrentieredenen wil het in Texas gebaseerde bedrijf niet worden genoemd, maar volgens 5ME is het een vooraanstaand leverancier van onderwatersystemen en diensten voor de olie- en gasindustrie. Het bedrijf helpt ondernemingen uit de olie- en gaswinning en -productie bij het overwinnen van lastige uitdagingen bij onshore en offshore boren, bij het voltooien van installaties en met productietechnologie.

Met de installatie van het Freedom IoT platform op meer dan honderd bedrijfsmiddelen in een strategische fabriek is de leverancier van apparatuur en diensten voor de energiesector klaar voor de concurrentie en voor snelle expansie. Het bedrijf is al van plan om het platform uit te breiden naar zijn wereldwijde activiteiten.

De olie- en gaswereld maakt momenteel een moeilijke tijd door. De investering in de Freedom software helpt het bedrijf om de bedrijfsvoering aan te scherpen en dat het bedrijf er klaar voor is als de klantenvraag weer aantrekt. De betreffende onderneming brengt zijn afvalstromen in kaart, optimaliseert het gebruik van zijn machines en blijft daardoor concurrerend, ongeacht het klimaat in de sector.

Freedom IoT

De Freedom software van 5ME richt zich op efficiency in de productie. Het pakket is naadloos te integreren met de bedrijfsmiddelen op de werkvloer en biedt volledige transparantie over de productieprocessen. Hiertoe behoren bezettingsgraad van de machines, prestaties, kwaliteit en OEE, maar ook de conditie van de machines en processen en het energieverbruik. Het herkennen van patronen en trends helpt de gebruiker om het gebruik van de apparatuur te beheersen en de productiviteit en winst te verbeteren.

De softwareleverancier deed een uitgebreide evaluatie om de uitgebreide datasets en rapportage van Freedom aan te tonen en hoe die informatie kon worden gebruikt om de bedrijfsvoering bij de klant te maximaliseren. Die maakt nu volledig gebruik van de SmartBoards en e$CORE mogelijkheden om het gebruik van machines te bewaken en te gelde te maken en om de bedrijfsvoering te ‘isoleren’ van pieken en dalen in de orderportefeuille. De software heeft ook de vereiste flexibiliteit die de klant nodig had om zijn verschillende business systemen er aan te koppelen.

Freedom IoT is op cloud gebaseerde software die wordt gebruikt door bedrijven die variëren van kleine werkplaatsen tot wereldwijd actieve ondernemingen. De software kan naadloos worden geïntegreerd met ERP, MES, onderhouds- en kwaliteitssystemen. De gegenereerde data is op elk moment toegankelijk via elk apparaat met een browser. De software gaat daarmee verder in de Freedom eLOG traditie van beproefde real-time bewaking en analyse, machinediagnos en een uitgebreide serie productiekengetallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven