Composieten frezen vereist voorbereiding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Composieten frezen vereist voorbereiding

Sandvik heeft de CoroMill Plura routerfrezen ontwikkeld met de veelvoorkomende problemen bij het bewerken van carbon- en glasvezelversterkte materialen in het achterhoofd (foto: Sandvik Coromant).

Het CNC-frezen van composieten hoeft geen probleem te zijn, maar vraagt wel een gedegen voorbereiding. En wat zijn de alternatieven? Daar gaat het decembernummer van Metaal Magazine op in.

Het gebruik van composieten zit al jaren in de lift. Deze groei zal verder versnellen, mede ingegeven door de vraag naar lichtgewicht oplossingen om het energieverbruik te reduceren.

Kunststoffen

Vakblad Metaal Magazine, dat dit keer als thema Kunststoffen heeft, legt uit wat composieten nu precies zijn, welke soorten er zijn en welke rol de vezels spelen bij het bewerken van het materiaal.

Per keer moet dan ook de samenstelling van het materiaal bekeken worden om de juiste combinatie van gereedschap en snijparameters te kiezen.

Risico op delaminatie

Metaal Magazine gaat verder in op delaminatie en wanneer het risico daarop het grootste is. Bovendien volgt een overzicht van alternatieve bewerkingstechnieken.

Lees het hele artikel in het decembernummer van Metaal Magazine (premium)
(pagina 14-17)
Activeer uw digitaal abonnement

Of bekijk het artikel op de website (premium)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven