Combined Processing bij Heller op de EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Combined Processing bij Heller op de EMO

Op de EMO Hannover 2013 toont machinebouwer Heller o.a. de CP 8000. Dit is een vijfassig freescentrum met draaifunctie, met een HSK 100 gereedschapopname en een palletwisselaar. De letter C in machine-aanduiding van Heller staat voor ‘Combined Processing’.

De C-machines van Heller zijn vijfassige machines waarop als extra draaibewerkingen gecombineerd worden met freesbewerkingen. CP staat voor een uitvoering met een palletwisselaar. Ook is er een CT-uitvoering met een ‘Tisch’ die dus direct vanaf de voorzijde be- en ontladen wordt. Op dit ogenblik zijn de machinegroottes 2000, 4000 en 8000 beschikbaar als freesdraaimachines. De getallen zijn aanduidingen voor de machinegrootte: hoe groter het getal hoe groter het bereik van de machine is.

 

De CP 8000 dit voorjaar gefotografeerd bij het open huis van Heller in Nürtingen (D) (foto's: Reinold Tomberg) EMO Hannover 2013

De CP 8000 dit voorjaar gefotografeerd bij het open huis van Heller in Nürtingen (D) (foto’s: Reinold Tomberg)


Nieuw horizontaal centrum

Verder toont Heller tijdens de beurs een  vijfassig FP 4000 freescentrum met HSK63 gereedschapopname en palletwissel, het nieuwe horizontale bewerkingscentrum H 4500  met HSK100 gereedschapopname en de nokkenasfreesmachine RFK 10.  Daarnaast zal ook een Heller H 2000 op de stand van Fastems in combinatie met het FPC 750 systeem te zien zijn. In ons land wordt Heller vertegenwoordigd door Oude Reimer uit Hilversum.

 

Een werkstuk op de palletwisselaar van een Heller CP 4000 EMO Hannover 2013

Een werkstuk op de palletwisselaar van een Heller CP 4000, dit is een kleinere machine in vergelijking met de CP 8000

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven