Ga naar hoofdinhoud

Collaboratieve Kuka robot op Technishow

Op de TechniShow presenteert Kuka drie toepassingen die de mogelijkheden van de collaboratieve robot tonen (foto: Kuka)

In het kader van Smart Industry zal Kuka tijdens de Technishow zijn collaboratieve robot, de LBR iiwa, in drie concrete applicaties tonen. Met één van deze applicaties mikt Kuka op o.a. de snel groeiende e-commerce warehousing. Met een visionsysteem gemonteerd op de flens van de robot zal de LBR iiwa producten uit kratten pakken die uit een automatisch aanvoersysteem worden aangevoerd.

Een tweede democel zal aantonen dat het met de LBR iiwa mogelijk is bewegingen te teachen dankzij de zogenaamde ‘Teaching By Demonstration’ functie. Deze stelt de gebruiker in staat de robot op een snelle en gebruiksvriendelijke manier bewegingen aan te leren door deze voor te doen.

Montageapplicatie

Met de derde applicatie zal Kuka de unieke gevoeligheid van de LBR iiwa aantonen. De robot zal op gevoel lamellen in een koppelingshuis monteren. Dit voorbeeld is een kopie van een daadwerkelijke montageapplicatie bij één van de klanten van Kuka en toont aan dat de LBR iiwa werkzaamheden kan uitvoeren die voorheen alleen door de mens gedaan konden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven