Chiron bewerkt grote delen horizontaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chiron bewerkt grote delen horizontaal

De DZ26 w behoort tot de eerste horizontale serie bewerkingscentra en is ontwikkeld voor de bewerking van grote werkstukken tot 1.000 kg (foto: Chiron)

Met de  horizontale DZ26 W en de verticale 24-serie heeft Chiron het machineaanbod voor het bewerken van grote componenten uitgebreid. De 26-serie is de eerste serie waarbij Chiron het bewerkingscentrum met twee of zelfs vier spillen horizontaal heeft uitgevoerd. De 24-serie is een verticaal bewerkingscentrum en is ook uit te rusten met twee spillen voor een hoge verspaancapaciteit. Beide machines zijn voor het eerst gepresenteerd tijdens de EMO 2013.

Het multispil concept draagt bij aan lagere eenheidskosten. In vergelijking met het gebruik van een enkele spil kan een dubbele spil deze kosten bijna halveren en bij vier spillen kan dit dalen tot wel 28 %. Voor het bewerken van zeer grote werkstukken waren de verticale machines van Chiron niet toereikend met betrekking tot de beperkte werkruimte. Daarom heeft Chiron een serie met horizontale bewerkingscentra ontwikkeld. De 26-serie horizontale bewerkingscentra zijn uitgerust met een grote bewerkingsruimte en zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de automotive-industrie, maar daarnaast zijn ze ook goed geschikt voor machinebouwers en de luchtvaartindustrie. De DZ26 W is voorzien van een HSK 100 spil met een toerentalbereik tot 10.000 min-1 en een koppel van 390 Nm. De ruimtelijke werkruimte met een bereik van 950 mm x 630 mm x 600 mm (XxYxZ) biedt ruimte voor werkstukken met een massa tot 1.000 kg. Voor grotere werkstukken kan het machinebed worden vergroot tot zelfs 3.000 mm in de X-as. Meer informatie in het Engelstalige persbericht: Chiron DZ26 w

De Chiron DZ26 w is voorzien van twee spillen waarmee de machine dynamisch en efficiënt grote delen kan bewerken
De Chiron DZ26 w is voorzien van twee spillen waarmee de machine dynamisch en efficiënt grote delen kan bewerken
De DZ26 w heeft twee HSK 100 spillen met een maximaal toerental van 10.000 min-1 en een koppel van 390 Nm
De DZ26 w heeft twee HSK 100 spillen met een maximaal toerental van 10.000 min-1 en een koppel van 390 Nm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven