Chatten via Hurco machinebesturing • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chatten via Hurco machinebesturing

Hurco presenteert tijdens de Metavak in Hardenberg de optie Ultimotion. Dit is software voor asbewegingssystemen die veel gelijkmatigere asbewegingen genereert. Het reduceren van ‘jerk’ in de machinebewegingen maakt hogere voedingssnelheden mogelijk en verbetert tevens de oppervlaktegestelheid. Ook de machinelevensduur wordt positief beïnvloed.

Steeds meer worden machines in onbemande productie ingezet. De nieuwe Hurco Ultimonitor die ook in Hardenberg gepresenteerd wordt kan elke Hurco machine, die met de nieuwe WinMax V8 besturing is uitgerust, van afstand via een internetkoppeling in de gaten worden gehouden. Zo kan men op afstand de bewerking volgen via een webcam en actuele machinewaardes tijdens de bewerking  zien. Verder zal de machine melding geven als de bewerking gestopt is, hetzij door bijvoorbeeld gereedschapbreuk of door het succesvol beëindigen van het bewerkingsprogramma. Zie ook de video hieronder:

 

 

Chatten

Tijdens de bemande machineuren kan Ulitmonitor ook worden ingezet voor klantondersteuning bij programmeer- en servicevragen. Zo is er een online chatfunctie, die het de bediener mogelijk maakt om informatie uit te wisselen zonder last te hebben van omgevingslawaai. Ook heeft de bediener toegang tot de Huroc online university met een schat aan informatie ter ondersteuning van het bewerkingsproces.

 

WinMax 8 

Het meer en meer inzetten van vijfassige bewerkingscentra om cyclustijden te verkleinen legt een grote druk op de programmeercapaciteit van metaalbewerkers. De Hurco WinMax V8 dialoogbesturing, zie foto bij de intro van dit bericht, maakt het de machinebediener mogelijk om gemakkelijk en daardoor snel vijfzijdige bewerkingen direct aan de machine zonder externe programmeerplaats te programmeren. 

 

Tijdens de aankomende Metavak in Hardenberg is Hurco present met een VMX50t bewerkingscentrum waarop live verspaningsdemonstraties worden gegeven en de bezoekers kennis kunnen maken met het programmeersysteem WinMax V8.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven