Ga naar hoofdinhoud

Ceratizit en CAD2M bundelen krachten in Roosendaal

Wesley Rouwenhorst (CAD2M)(links) en het Ceratizit-salesteam: blij met de samenwerking.

Gereedschapsspecialist Ceratizit en CAD2M, specialist in CAD/CAM/PDM/PLM oplossingen, gaan hun krachten bundelen. Dit gebeurt in het nieuwe Technical Center van Ceratizit in Roosendaal. Met de samenwerking willen de 2 bedrijven hun kennis en expertise met betrekking tot productietechnologie en procesoptimalisatie bundelen.

ceratizit technical center roosendaal

Ceratizit heeft in het Technical Center, dat kortgeleden geopend is, de nieuwste technologieën en apparatuur ondergebracht.

Dit centrum gaat een belangrijke rol spelen bij het geven van producttrainingen, het testen van verspanende gereedschappen en bij het uitwerken van klantcases. Kennis delen staat hierbij centraal.

“Net als Ceratizit wil CAD2M zich verder ontwikkelen als kennispartner binnen de maakindustrie”, vertelt Wesley Rouwenhorst, bussiness development manager bij CAD2M.

Ambities sluiten naadloos aan

“Toen we werden getipt over de plannen van Ceratizit hebben we vrij snel contact opgenomen om te sparren over een mogelijke samenwerking. Na het eerste contact bleek al snel dat onze ambities naadloos op elkaar aansluiten.”

“Uiteindelijk willen we kennis bij elkaar laten komen om zo organisaties totaal te kunnen ontzorgen”, aldus Rouwenhorst.

Met de strategische samenwerking willen de partners klanten informeren over productietechnologie, procesoptimalisatie en digitalisering. Dit gebeurt via seminars en informatiesessies.

Complexe vraagstukken

“De afgelopen jaren hebben we in de praktijk ervaren dat klanten steeds vaker met complexe vraagstukken bij ons terechtkomen”, zegt Tinus Zuetenhorst, directeur van Ceratizit Nederland.

“Vaak gaat dit over de maakbaarheid van een product en over de benodigde gereedschappen en bewerkingsstrategieën.” Maar hij ziet bij klanten ook de behoefte aan kennis over bijvoorbeeld procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering toenemen.

“Dankzij de samenwerking met CAD2M kunnen we in het Technical Center het hele spectrum behandelen”, aldus Zuetenhorst.

CAD/CAM en gereedschap

In het kader van het partnerschap heeft CAD2M de SolidCAM software beschikbaar gesteld. Ook verzorgt het bedrijf de aansturing van de CNC-machines en het scholen van de operators.

Dit stelt Ceratizit in staat om werkstukken te ontwerpen, te programmeren, te simuleren en vervolgens ook daadwerkelijk te verspanen.

Zo kunnen bezoekers in het Technical Center stapsgewijs zien en ervaren wat voor effect de verschillende bewerkingsstrategieën en verspanende gereedschappen hebben op de productiviteit, kwaliteit en standtijd.

Vooral ook proces om software heen

CAD2M is naast reseller van bekende softwareoplossingen als Solidworks/3DExperience en SolidCAM, vooral ook gespecialiseerd in het leveren van totaaloplossingen.

“We zitten midden in een digitaliseringstransitie”, zegt Rouwenhorst. “We merken dat de vraag naar kennis over hoe een volgende stap te maken in het proces van aanvraag tot oplevering, steeds groter wordt.”

Het gaat daarbij gaat niet meer alleen om software maar juist vooral om het proces daaromheen. “Hoe behoud je alle data en zet je data in op de juiste plek, op het juiste moment?

“Met de kennis, kunde en mogelijkheden die we hebben, zorgen we ervoor dat we het cement tussen de bouwstenen kunnen zijn en processen naadloos met elkaar kunnen laten communiceren en verbinden.”

Diverse seminardagen

CAD2M zal tijdens diverse seminardagen aantonen hoe het koppelen van processtromen bij kan dragen aan een hogere proceszekerheid en kortere doorlooptijden.

Daarmee wil de specialist in software en (maak)processen klanten die vastzitten in het proces aan het denken zetten.

CAD2M zal in het Technical Center seminars geven, maar gaat het democentrum ook gebruiken voor klanten en prospects uit het Zuiden van het land en België.

Onder de naam ‘Team Cutting Tools’ biedt de Ceratizit Group zijn klanten toegang tot internationale experts in verspanende oplossingen. In dit team brengt de gereedschapsspecialist alle producten en diensten van de bedrijven Komet, WNT en Klenk samen, evenals de cutting solutions van Ceratizit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven