Ga naar hoofdinhoud

Ceratizit opent Technical Center Roosendaal

Ceratizit heeft in Roosendaal zijn Technical Center geopend. Binnenin staan twee bewerkingscentra die een belangrijke rol spelen bij het geven van producttrainingen, het testen van verspanende gereedschappen en voor het uitwerken van klantcases. Bovendien zal het ultramoderne centrumruimte bieden aan seminars die in samenwerking met partners worden georganiseerd.

Het Technical Center wordt het nieuwe middelpunt van Ceratizit in Nederland bij het vergaren en delen van kennis en expertise. Technisch vertegenwoordigers kunnen hier met de twee moderne bewerkingsmachines aan de slag om nieuwe gereedschappen en klantcases te testen.

Maar de ruimte zal ook worden ingezet om klanten te informeren over verspanende gereedschappen, bewerkingsstrategieën en andere belangrijke elementen die bij een modern en efficiënt productieproces horen.

Samenwerking met leveranciers

Hiervoor zal Ceratizit de samenwerking zoeken met verschillende leveranciers. Zo zijn Dormac CNC Solutions en Dormatec Environment Systems al partner op het gebied van machines en systemen voor procesoptimalisatie in de verspanende industrie.

Daarnaast zijn er gesprekken gaande met diverse geïnteresseerde leveranciers van bijvoorbeeld CAD/CAM-systemen, koelsmeermiddelen en automatiseringsoplossingen.

Behoefte aan kennis groeit

“De afgelopen jaren hebben we in de praktijk ervaren dat klanten steeds vaker met complexe vraagstukken bij ons terechtkomen”, zegt directeur Tinus Zuetenhorst.

“Vaak gaat dit over de maakbaarheid van een product en over de benodigde gereedschappen en bewerkingsstrategieën. Maar de behoefte aan kennis neemt ook toe over bijvoorbeeld procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering.”

Alle facetten productieproces

“Om dieper in te kunnen gaan op dit soort vraagstukken hebben we geïnvesteerd in een eigen Technical Center.” Deze ruimte biedt de gelegenheid om samen met partners alle facetten van het productieproces te behandelen.

Volgens Zuetenhorst is het niet vreemd dat klanten tegenwoordig vooral met uitdagende vraagstukken komen. Door informatieve websites en verschillende actuele social media-kanalen is er veel informatie online te vinden. Maar de complexe vraagstukken blijven volgens hem vaak onbeantwoord. “Die kennis en informatie gaan we nu met het Technical Center delen.”

Draai- en freescentrum

Om de kennis in de praktijk te kunnen laten zien en om nog meer toegevoegde waarde te bieden, heeft Ceratizit het Technical Center uitgerust met twee bewerkingsmachines van DN Solutions.

Beide machines, een Puma 2600SY CNC-draaimachine en een DNM 5700 CNC-freesmachine, zijn geleverd door Dormac uit De Goorn.

De DNM 5700 is een verticale drie-assige freesmachine met een bereik van 1.050 x 570 x 510 mm. In combinatie met de krachtige ‘direct spindle’ met een vermogen van 18,5 kW en een maximaal toerental van 12.000 min-1, kan de machine ingezet worden voor de verspaning van grote en zware werkstukken tot maar liefst 1.000 kg.

Ceratizit zal de machine gebruiken om bijvoorbeeld hoogproductieve volumeverspaning te presenteren. Met een gereedschapsmagazijn met ruimte voor 30 gereedschappen is er voor elke test of presentatie voldoende gereedschapskeus.

Voor draaibewerkingen heeft Ceratizit de beschikking over een Puma 2600SY. De machine is geschikt voor de verspaning van draaidelen met een diameter van maximaal 376 mm en een lengte tot 760 mm.

Dankzij een krachtige 22 kW hoofdspil met een maximaal toerental van 5.000 min-1, een 15 kW sterke subspil met een vermogen van 15 kW en een turret met twaalf aangedreven gereedschappen, kan Ceratizit complexe draaidelen compleet bewerken.

Toegevoegde waarde

“We zijn verheugd dat de machines van DN Solutions een prominente plek hebben gekregen in het Technical Center van Ceratizit”, zegt Joost Verschure, directeur van Dormac.

“Door de samenwerking die is ontstaan, kunnen we presentaties en demo’s verzorgen waarbij alle productiefacetten aan bod komen. Dat is echt van toegevoegde waarde.”

Dankzij de twee bewerkingsmachines is Ceratizit in staat om uitgebreide frees- en draaipresentaties, opleidingen en trainingen te geven.

Naast de twee machines en diverse randapparatuur is het Technical Center ook uitgerust met een trainingsruimte. Hier worden in de toekomst seminars, productpresentaties en trainingen gegeven.

‘Ontzettend trots’

“We zijn ontzettend trots dat we samen met partners in relatief korte tijd dit Technical Center hebben gerealiseerd”, zegt Zuetenhorst.

“We zijn nu volledig uitgerust om klanten te ondersteunen in hun verspaningsvraagstukken. Binnenkort zullen we starten met de eerste seminars, producttrainingen en gereedschapstesten.”

Team Cutting Tools

Ceratizit biedt zijn klanten met ‘Team Cutting Tools’ een toegangspoort tot toonaangevende internationale experts in verspanende oplossingen.

In dit team brengt Ceratizit alle producten en diensten van de bedrijven Komet, WNT en Klenk samen, evenals de cutting solutions van Ceratizit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven