Cadac Group neemt Configure Me over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cadac Group neemt Configure Me over

Cadac Group heeft de activiteiten van Configure Me overgenomen. Daarmee breidt het bedrijf zijn portfolio uit en versterkt het zijn positie als totaalleverancier van digitale ontwerp- en productieoplossingen in Europa.

“Na bijna 10 jaar is het tijd voor de volgende stap in de ontwikkeling van Configure Me”, zegt Ronald Reinders, voormalig eigenaar van het bedrijf.

Configure Me, adviesbureau op het gebied van Configure To Order en Smart Customization Solutions, voegt zich bij Cadac Group.

‘Beste partij’

“Door de omvang en brede kennisbasis van Cadac zijn zij de beste partij om de CTO-materie verder te brengen en uit te bouwen. Dit zullen ze doen vanuit dezelfde visie, namelijk dat software geen doel maar een middel is om tot next level performance te komen”, vervolgt hij.

Reinders blijft nauw betrokken bij verschillende CTO-projecten van Cadac Group. De aanpak, methodiek én de specialisten van Configure Me worden voortgezet onder de vlag van Cadac Group.

ETO en CTO

In tegenstelling tot het meer traditionele Engineer to Order (ETO), waarbij men elke bestelling opnieuw engineert, houdt Configure to Order in dat orders samengesteld en geassembleerd worden uit bestaande bouwstenen die uit voorraad leverbaar kunnen zijn.

Producerende bedrijven die nog grotendeels ETO werken, worden steeds vaker geconfronteerd met levertijden of kostenniveaus die niet meer te realiseren zijn.

Cadac Group geeft aan oplossingen en best practices te hebben ontwikkeld waardoor haar klanten snel aan de slag kunnen met CTO om zo een stijgende omzet, dalende kostprijs en sterke marktpositie te garanderen.

‘Juiste ervaring en kennis in huis’

Omdat CTO steeds populairder wordt in de maakindustrie is het van belang om de juiste ervaring en kennis in huis te halen. De kennis en experts van Configure Me worden dan ook enthousiast verwelkomd bij Cadac.

“Wij zijn erg verheugd met de komst en ervaring die de experts van Configure Me met zich meebrengen. Zo kunnen we onze klanten op gebied van CTO nog beter ondersteunen. Wederom een veelbelovende toevoeging aan onze organisatie”, aldus Jan Baggen, CEO Cadac Group.

‘Voorop in digitale transformatie’

Cadac Group is aanbieder van software en consultancy aan verschillende bedrijfstakken, zoals de maakindustrie. Als Autodesk Platinum Partner en Microsoft Gold Partner meldt Cadac Group voorop te gaan in de digitale transformatie.

Het bedrijf helpt met softwareoplossingen en branchespecifieke kennis de design-, maak- en gebruiksprocessen van bedrijven te digitaliseren.

‘Ambitieus groeiscenario’

Het bedrijf geeft aan een ambitieus groeiscenario naar het jaar 2025 te hebben opgesteld. Via een aantal ‘basecamps’ wil het bedrijf in 2025 de top bereiken. Daarvoor is Cadac Group in 2018 gestart met een intensieve wervingscampagne.

Sinds de aankondiging van deze campagne hebben zij meer dan 250 specialisten aan zich weten te binden, waaronder de CTO-experts van Configure Me.  

Cadac Group heeft kantoren in Europa, de VS en Australië. In Nederland is Cadac Group gevestigd in Heerlen (hoofdkantoor), Vianen en Meppel.  

Lees ook:

‘Digitaliseer, juist in coronacrisis’ (22 april 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven