BySort helpt bij automatisch sorteren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BySort helpt bij automatisch sorteren

Op de EuroBlech 2010 in Hannover (D) stond op de stand van Bystronic een grote, volautomatische lasercel van het type BySpeed Pro, waarin diverse noviteiten geïntegreerd waren. Vooral het sorteren van de gesneden onderdelen met de BySort zorgde voor veel belangstelling tijdens de beurs.

In het verleden introduceerde Bystronic al volautomatische opslag- en cassettewisselsystemen onder de namen ByCell en ByTrans (extended). Deze logistieke systemen worden nu aangevuld met de BySort. Hiermee worden de onderdelen automatisch uit het gesneden plaatmateriaal genomen, gesorteerd en gestapeld.

 

Alle onderdelen worden hierdoor niet meer beschadigd door het handmatig afladen en de BySort zorgt ervoor dat de producten op een voorgedefinieerde positie worden neergelegd. Dat kan een voordeel opleveren voor een navolgend productieproces zoals bijvoorbeeld het kanten van de producten. Hierdoor werkt de complete lasercel niet alleen nog autonomer, maar ook nog eens economischer.

 

BySort van Bystronic

De nieuwe BySort pakt producten uit het ‘restgitter’ en positioneert ze exact naar een voorgedefinieerde positie (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech 2010, zie ons fotoalbum)

 

Op de EuroBlech 2010 in Hannover (D) was de BySort onderdeel van een grote volautomatische lasercel. Hart van de lasercel was een BySpeed Pro 3015 lasersnijmachine. De BySpeed Pro is voorzien van een compleet nieuwe snijkop, die de gebruikte snij- en insteektechnologieën alsook het efficiënte gereguleerde, gepulste insteken (RPP), optimaal ondersteund. Hierbij zijn nog opties mogelijk als een automatische lenzenwisselcassette, de vorig jaar geïntroduceerde automatische nozlle-wisselaar en nozzle centrering. Dankzij deze opties ontstaat automatisch een optimaal gefocusseerde laserstraal naar het product.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven