Ga naar hoofdinhoud

Buvo start productie voor onderdeel Audi e-tron

Buvo Castings uit Helmond is begonnen met het produceren en leveren van aluminium behuizingen voor de On Board Charger in de nieuwe Audi e-tron, de elektrische cross-over.

De On Board Charger is het watergekoelde laadsysteem voor de volledig elektrische Audi’s. Buvo Castings levert met de behuizing een cruciaal onderdeel van het laadsysteem. Deze valt direct op als de motorkap geopend wordt.

Gieten onder hoge druk

Het bedrijf giet de behuizingen onder hoge druk uit aluminium. De matrijzen voor dit product zijn in eigen huis ge-engineerd en geproduceerd. Ook het machinaal bewerken en reinigen wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd in de moderne Buvo productielocatie.

Duurzaamheid

De Helmondse gieterij sluit met deze producten aan bij de duurzaamheidsfilosofie van Audi, waarbij duurzaam vervaardigd aluminium een centrale rol speelt.

Focus op complex

Door de focus van Buvo op complexe producten past het produceren van deze behuizing volledig bij de gewenste groeirichting voor de organisatie.

De Europese marktintroductie van de Audi e-tron staat voor eind 2018 gepland. De levering ervan start begin volgend jaar.

Lees ook: Nieuwe Bühler-gietcel voor Buvo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven