BTU ontstapelaar op EuroBlech 2010 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BTU ontstapelaar op EuroBlech 2010

BTU Technology te Mierlo introduceert op de komende EuroBlech 2010 in Hannover (D) een nieuwe plaatontstapelaar, die gebaseerd is op de BTU plaatstapelaars. De nieuwe plaatonstapelaar (ofwel De-Stacker) is ontwikkeld met dezelfde kenmerken als de stapelaar; hoge productiesnelheden, hoge capaciteit, flexibele, automatische geprogrammeerde set-up, korte omsteltijden en gebruikersgemak voor de operator.

De BTU plaatontstapelaar zorgt voor een efficiënte en solide manier van laden van een perslijn of een transferpers. Het principe is een magnetische transportband waarop de platen worden geplaatst met een vacuüm grijpersysteem. De platen worden overgeplaatst op de aanvoertransportband welke de plaat aanvoert in een continue snelheid door de oiler. Achter de oiler worden de platen getransporteerd door een transportband en nauwkeurig gepositioneerd om de pers te beladen.

 

BTU ontstapelaar

De plaatontstapelaar kan alle mogelijke vormen behandelen en kan worden geleverd in verschillende opstellingen of ontwerpen om een verscheidenheid in plaatafmetingen te hanteren, ferro of non-ferro materialen met de beschikbare ruimte voor de pers (foto: BTU)

 

De basis van de plaatontstapelaar bestaat uit een solide frame. De onderste transportband en de bovenste transportband zijn op het frame gemonteerd. Het ontstapelaar-ladingsysteem bestaat uit twee stations voor continue productie. Elk station heeft een toevoerwagen met lift. De toevoerwagen met een stapel platen zal worden omhoog gebracht totdat de top van de stapel bij de gewenste afstand onder de transfer transportband is. Automatische stapelpositie aanpassing zijdelings is mogelijk indien nodig.

 

Vrij configureerbaar

Optionele automatisch gepositioneerde spreidingsmagneten kunnen volledig automatisch worden gepositioneerd tegen de omhoog gebrachte stapel. De spreidermagneetposities kunnen worden geprogrammeerd in de jobfile. Na een palletwissel gaat de magneet automatisch naar zijn geprogrammeerde positie. Zuignappen worden gemonteerd op de balken welke automatisch in lengterichting kunnen worden gepositioneerd om het product te laten passen. Zij zullen in dwarsrichting de magnetische bandpositie volgen. Afhankelijk van de eisen van de klanten kunnen er 2 of 3 balken per station zijn. Ook het aantal zuignappen per magneet kan vrij worden geconfigureerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven