Ga naar hoofdinhoud

Braam: ”Het loopt goed met Techni-Show”

Techni-Show 2014 heeft de wind in de zeilen door de positieve ‘schwung’ in de maakindustrie. “Het loopt goed met Techni-Show. Bedrijven in de maakindustrie kijken weer naar voren. Klanten hebben vertrouwen”, vat Gert Jan Braam, VNU-marktmanager, de positieve ontwikkelingen samen.

Twee maanden voor de start van Techni-Show 2014 hangt de vlag er positief bij. De netto expositieoppervlak is al de 20.000 vierkante meter gepasseerd. En liefst 36 exposanten hebben een innovatie aangemeld voor de Techni-Show Innovatie Award. Hiervan zijn er intussen tien genomineerd voor de platina, gouden of zilveren onderscheiding.  “Ondanks dat de voorbije jaren relatief rustig waren, is men dus doorgegaan met innoveren. Dat belooft veel nieuws op de beurs”, zegt Gert Jan Braam.


Gert Jan Braam VNU Techni Show

Gert Jan Braam. ”Wat vooral tot tevredenheid stemt, is dat Techni-Show ook in 2014 weer een breed en compleet aanbod voor de metaalindustrie laat zien, inclusief een groot aantal demonstraties van machinefabrikanten en leveranciers” (foto’s: VNU)


Toch Utrecht 

Partijen die aanvankelijk voor de Metav in Düsseldorf (D) leken te kiezen als platform voor de lancering van nieuwe technologie, hebben zich volgens Braam toch aangemeld voor de beurs in Utrecht. “Ze erkennen het belang van het evenement voor de Benelux”. Hij verwacht dat de komende editie qua exposantenaantal tussen de twee voorgaande edities in komt. En het beursteam trekt komende tijd samen met de exposanten en de betrokken brancheorganisatie Federatie Productie Technologie alles uit de kast om straks zo veel mogelijk bezoekers naar Utrecht te halen.

 

Programma

Dat laatste gebeurt door rond de beurs een sterk inhoudelijk programma aan te bieden. Hierin gaan experts en deskundigen uit de deelsectoren niet alleen in op trends als samenwerken in de keten, laserlassen, 3D printen en smart engineering, maar delen ze ook heel praktische toepassingen in workshops. Deze activiteiten worden onder andere samen met FDP, Koninklijke Metaalunie, FME, KIVI en TNO georganiseerd. Ook Vakkanjers is dit keer weer prominent van de partij met beroepenwedstrijden op een 700 vierkante meter groot plein in hal 7 en Doepleinen die in samenwerking met Stotdt opgezet worden.

 

Esef

Net als voorgaande keren vindt Techni-Show gelijktijdig plaats met ESEF, van 11 tot en met 14 maart 2014. Bezoekers kunnen beide beurzen met één toegangsbewijs bezoeken. ESEF is de vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Een aantal activiteiten zal gezamenlijk georganiseerd worden. Dit is onder andere het NEVI seminar over global sourcing en strategisch inkopen.

Techni-Show is de grootste vakbeurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. Meer informatie over Techni-Show 2014 is te vinden via www.technishow.nl. Meer informatie over ESEF is te vinden via www.esef.nl. Volg beide beurzen ook via Twitter #ts14 of #esef14.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven