Bokhoven BTM toont vijfvlaks-klem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bokhoven BTM toont vijfvlaks-klem

Onderschrift met klem

Tijdens de Techni-Show 2014 toont Bokhoven BTM o.a. de voor vijfvlaks-bewerkingen ontwikkelde Centron 125 centrisch spannende klem van Hemo Werkzeugbau. Het is Hemo gelukt een spansysteem voor vijfvlaks-bewerking te ontwikkelen waarbij een hoge spankracht gecombineerd wordt met een grote spanwijdte en een uitstekende bereikbaarheid.

De Hemo Centron 125 is uitgerust met een fijnverstelling, waardoor de machineklem nauwkeurig in het midden van het machinebed te positioneren is. Daarnaast is het door deze fijnverstelling mogelijk om meerdere klemmen nauwkeurig uitgelijnd naast elkaar te positioneren. De krachtoverbrenging die dicht bij het te spannen werkstuk geplaatst is, maakt het mogelijk om de klemkracht in te stellen tot 80 kN. Deze overbrenging is overigens eenvoudig uit te schakelen waardoor de klem niet centrisch spant. maar als klem met vaste aanslag te gebruiken is.

De Hemo Centron 125 heeft een standaard spanwijdte van 205 mm. Dankzij een modulaire basis en een eenvoudig te verlengen krachtoverbrenging is de Centron 125 te verlengen tot een maximale spanwijdte van 1000mm. Hemo Werkzeugbau wordt in Nederland vertegenwoordigt door Bokhoven BTM (foto: Hemo/Bokhoven BTM). Zie ook de video hieronder:

http://youtu.be/5dtl7xV-MzI

Bekijk hier een brochure van de vijfvlaksklem: Hemo_prospekt_centron125

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven