BMO-robotcel voor Wolters Metaaltechniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BMO-robotcel voor Wolters Metaaltechniek

Fred Wolters voor de robotcel van BMO Automation, die ervoor zorgt dat hij meekan qua prijzen voor kleine series (foto: BMO/Franc Coenen)

Automatisering is voor Wolters Metaaltechniek geen onbekend terrein. Fred Wolters zocht echter meer flexibiliteit om onbemand ook wisselende batches te kunnen verspanen. Die mogelijkheid heeft hij gevonden in de robotcel Pt50 van BMO Automation. De robot in de cel kan een andere klem in de machine plaatsen voor een ander product.

De Platinum Pt50 robotcel van BMO Automation is de eerste zes-assige robot bij Wolters Metaaltechniek in Spankeren. De Gelderse precisieverspaner heeft de robotcel van BMO Automation gekoppeld aan een vijfassig bewerkingscentrum van DMG Mori, de DMU 60 evo. De robotcel onderscheidt zich doordat zowel product- als pallethandling mogelijk is.

 

De Grijper in actie: materiaal en bewerkte producten liggen in de rasterladen. Het aantal hangt af van de afmetingen, maar bij kleine producten passen er tot 250 in een lade
De grijper in actie: materiaal en bewerkte producten liggen in de rasterladen. Het aantal hangt af van de afmetingen, maar bij kleine producten passen er tot 250 in een lade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven