Bimatec Soraluce pakt uit op Metav • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bimatec Soraluce pakt uit op Metav

De F-MT is een multifunctioneel bewerkingscentrum voor de compleetbewerking van grote werkstukken (foto: Bimatec Soraluce)

In verband met een 25-jarig jubileum pakt Bimatec Soraluce dit jaar stevig uit op de Metav 2016 in Düsseldorf (D). Diverse machines met een nieuw designconcept worden hier gepresenteerd, waaronder het TR 35 boor- en freescentrum en een multifunctioneel F-MT 4000 frees-, draai-, boor-, en slijpcentrum.

De TR 35 is een compact bewerkingcentrum en maakt gebruik van een nieuw spilaandrijfsysteem. De inline hoofdspilmotor zorgt voor een goede temperatuurstabiliteit en daarmee een hoge nauwkeurigheid. De machine is geschikt voor bijvoorbeeld de gereedschap- en matrijzenbouw.

Multitasking

De F-MT 4000 is een echte multitaskingmachine waarmee gefreesd, gedraaid, geboord en geslepen kan worden in een enkele opspanning. Deze machine is geschikt voor het bewerken van complexe, nauwkeurige werkstukken in zowel serieproductie als enkelstuks. De F-MT 4000 kan ingezet worden bij de compleetbewerking van grote werkstukken met een lengte tot 4.000 mm, een diameter tot 2.100 mm en een maximale massa van 8.000 kg. Een andere bijzonderheid die Soraluce, in Nederland op de markt gebracht door Laagland uit Capelle aan den IJssel, laat zien is het op de EMO Milano geïntroduceerde DAS-systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven