Betere demping met Nieuwe Silent Tools-freesadapters van Sandvik Coromant • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Betere demping met Nieuwe Silent Tools-freesadapters van Sandvik Coromant

Silent Tools reduceren trillingen, vergroten de productiviteit en verbeteren de veiligheid bij bewerkingen met lange uitsteeklengtes. (foto: Sandvik Coromant)

De nieuwste Silent Tools-freesadapters van Sandvik Coromant, specialist in snijgereedschappen en gereedschapssystemen, bieden nu nog betere dempingskarakteristieken dan voorheen. Deze geavanceerde adapters zijn ontwikkeld als direct antwoord op de vraag naar toenemende verspaningsvolumes en minder trillingen bij toepassingen van slanke freesgereedschappen.

Dankzij de verbeterde Silent Tools-freesadapters van Sandvik Coromant kunnen productiebedrijven nu op een effectieve manier de productiviteit, proceszekerheid en oppervlakte-afwerking verbeteren in trillingsgevoelige bewerkingen met lange uitsteeklengtes. Voordelen zoals een significante afname van klapperen en trillingen, maken deze gereedschappen tot de eerste keuze voor elke fabrikant die betere resultaten wil bereiken met lange freesopstellingen.

Voordelen
“In de adapters zit een afgestelde passieve demper, een contragewicht dat als schokdemper werkt,” legt Pål A. Sollie, Product & Application Specialist bij Sandvik Coromant, legt uit. “De demper verbetert het dynamische gedrag van de gereedschapsopstelling zodanig dat hierdoor het beste kwaliteits freesgereedschap met ongeëvenaarde verspaningsvolumes ontstaat voor allerlei freestoepassingen met slanke gereedschappen. Dit geldt voor vlakfrezen (zelfs met hoge voeding), diep hoek-, zijvlak-, kamer-, sleuf-, profiel- en circulair hellend frezen of spiraalinterpolatie.”
Andere voordelen zijn ondermaatse schachten waardoor, indien nodig, meer zijdelingse ruimte mogelijk is tussen de adapter en het werkstuk. Daardoor kan een frees met nominale diameter worden gebruikt in plaats van een overmaatse frees. Dat is gunstig want een lichtere frees is in een lange, slanke opstelling productiever dan een grotere versie. Dankzij deze flexibiliteit hoeven er geen concessies te worden gedaan aan het componentontwerp en aan de productiviteit wanneer er een slanke freesopstelling nodig is.

De nieuwe Silent Tools freesadapters zijn geschikt voor alle ISO-materiaalgroepen en kunnen worden toegepast in gereedschapsopstellingen met een bruikbare lengte vanaf 4 keer de freesdiameter. Ze zijn beschikbaar met Coromant Capto en HSK-A/C-machinezijdige koppelingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven