Nieuws

Bemiddeling voor ‘witte boorden’ technici

Humares in Vlissingen start met de bemiddeling van hoogopgeleide technisch specialisten. Dit gebeurt onder merknaam Teqoia. Het merkenportfolio van Humares in Nederland bestond al uit het merk Maintec, voor ‘blue collar’ technische vaklieden.

Teqoia is een samenvoeging van Nova Engineering, Nova IT Solutions, Isoper Engineering Services en Primat Technische Professionals. Het nieuwe bedrijf heeft kantoren in Antwerpen, Amsterdam, Assen, Eindhoven, Hengelo, Oldenzaal en Rotterdam.

‘Groeiambitie’

“Wij hebben een stevige groeiambitie en willen zowel op het gebied van uitvoerend technisch personeel als op het gebied van hooggekwalificeerde technisch specialisten toonaangevend zijn”, vertelt Humares CEO Patrick van der Ploeg.

De internationale dienstverlener op de technische arbeidsmarkt focust op het (inter)nationaal beschikbaar en toegankelijk maken van specialistische technische kennis en capaciteit.

‘Versnipperd’

“Voor de blauwe boorden hebben we met Maintec al een sterk merk staan”, aldus Van der Ploeg, “maar voor onze witte boorden specialisten waren onze activiteiten nog versnipperd binnen drie merken. Daarom hebben we besloten om al die activiteiten te bundelen in Teqoia.”

Van der Ploeg ziet dat de technologische ontwikkelingen steeds meer invloed hebben op de inhoud van werk in het algemeen, maar van specialistisch technisch werk in het bijzonder. “Banen waar je vroeger een hele carrière op kon bouwen, zijn verdwenen en mensen worden opgeleid voor banen die nog niet bestaan.”

‘Blijven ontwikkelen’

Teqoia wil ervoor zorgen dat specialisten zich continu blijven ontwikkelen. “Door een ontwikkeling in de functies die zij achtereenvolgens bekleden en door de opleidingen en trainingen die wij ze gaan aanbieden. Maar ook door hen in contact te brengen met vakgenoten voor intervisie.”

De merken van Humares richten zich op uitzenden, detacheren en werving & selectie van personeel. Teqoia  is actief in olie, gas & petrochemie, chemie, voeding & farmacie, bouw, civiel & installatie en machinebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven