Ga naar hoofdinhoud

Belttech naar Hoffmann-Metalcare

Gerrit Eysink (Hoffmann-Metalcare (links) en Eddy van den Belt (Belttech) feliciteren elkaar met de overname.

Belttech uit Zwolle wordt overgenomen door Hoffmann-Metalcare uit Zwijndrecht. Het bedrijf, dat machines voor spaanloze metaalbewerkingen levert, startte in 2017 door de overname van de advies- en verkoopactiviteiten van Rijva. Hoffmann-Metalcare ontstond in 2014 uit een fusie van Metalcare (verspanende machines) en F. Hoffmann (niet-verspanende machines).

“Aan deze toch al krachtige combinatie wordt nu Belttech toegevoegd”, stelt het persbericht. Beide branchegenoten verwachten zich met de overname te versterken. De overname geldt vanaf 1 juli.

‘Verder professionaliseren’

“Met de overname zijn we in staat om verder te professionaliseren”, vertelt Eddy van den Belt, directeur Belttech. “Dat is meerwaarde voor onze klanten en leveranciers.”

“En naast onze externe partners voor service en onderhoud, kunnen we nu ook vertrouwen op de vakmensen van Hoffmann-Metalcare. Ik ben ervan overtuigd dat we samen sterker worden en nog beter in staat zijn om klanten op een breed terrein te ondersteunen.”

‘Vullen elkaar goed aan’

“Beide bedrijven vullen elkaar goed aan”, zegt Gerrit Eysink, directeur Hoffmann-Metalcare, “zowel in leveringsprogramma als ondersteunende diensten.”

“Met onze storingsdienst, werkplaats en productiecapaciteit zijn wij in staat om snel en vakkundig verspanende en niet-verspanende machines te repareren. Zo zorgen we niet alleen voor hoogwaardige productielijnen, maar kunnen we ook instaan voor de continuïteit en betrouwbaarheid daarvan. Die dienstverlening komt nu ook voor Belttech-klanten beschikbaar.”

Belttech

Belttech levert complete productielijnen, zowel met pers als laser, maar ook (excenter)persen voor handinlegwerk en perstoebehoren. Het gaat om merken als Sangiacomo, IMV, EMG, Pressmac, Stenhøj en Schaal, lasersnijders van Dimeco en Balliu, coilverwerking van Dimeco, Soprem, PA en Herrblitz. Dimeco is ook het merk voor profileerlijnen en flexibel stansen.

Hoffmann-Metalcare

Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines voor metaalbewerkingsbedrijven en de maakindustrie. Het bedrijf levert onder meer C-frame excenterpersen van Mios, Omera en Müller, mechanische portaalexcenterpersen van Omera en OTI, hydraulische C-frame persen en hydraulische portaalpersen van Omera en Röcher, hydraulische vierkolomspersen van Röcher en stansautomaten van Müller.

Daarnaast levert het bedrijf verspanende machines van merken als Everising en Jaespa (bandzaagmachines).

Naar Zwijndrecht

Met de overname worden de activiteiten van Belttech voortgezet vanuit de locatie van Hoffmann-Metalcare in Zwijndrecht.

Lees ook:

Vier persstraten in vijf jaar tijd (vakblad Metaal Magazine 4, juli 2021, p.32 en 33) (premium)

TechniShow 20188, nieuwe volautomatische bandzaagmachine (vakblad Metaal Magazine 2, maart 2018, p.31) (premium)

Pers met soft blanking (vakblad Metaal Magazine 8, december 2017, p.47) (premium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven