Ga naar hoofdinhoud

‘Bedrijf overnemen is een rollercoaster’

Rob Koetsenruijter en partner Claudia Sebrechts: “We springen niet in zeven sloten tegelijk, maar we zagen wel in dat het voor ons een bijzondere kans zou zijn om Rotoko te kunnen overnemen.”

Koetsenruyter Metaalbewerkingen uit Rucphen heeft eerder dit voorjaar Rotoko machinale bewerkingen uit Roosendaal overgenomen. De nieuwe eigenaren Rob Koetsenruijter en partner Claudia Sebrechts noemen het overnametraject in de nieuwe MTL Metaal Magazine “een rollercoaster”, maar “nu kunnen we écht beginnen”. Zij lichten het overnameproces en hun toekomstplannen toe en geven tips voor een soepele bedrijfsovername.

Rotoko werd in 1985 opgericht door de broers Cor en Leo Koetsenruijter. Toen Cor in 2008 overleed werd het bedrijf voorgezet door Leo en Jeanne, de partner van Cor. Zij besloten begin dit jaar – met een welverdiend pensioen in het vooruitzicht – dat het tijd werd om het stokje door te geven.

Cor’s zoon Rob Koetsenruijter heeft 15 jaar geleden Koetsenruyter Metaalbewerkingen opgericht. “Ons doel was om geleidelijk verder te groeien en te moderniseren.” Rotoko zou eerst door een ander bedrijf worden overgenomen maar dat ketste toch nog af. Toen kwamen Rob en zijn partner Claudia Sebrechts in beeld. Beiden besloten uiteindelijk de stap te wagen.

Zeer veel op ons afgekomen

Zij gaan in het juninummer van MTL Metaal Magazine in op het overnametraject en noemen het een ware rollercoaster. “In minder dan 8 weken was alles rond waardoor er in korte tijd zeer veel op ons is afgekomen”, vertelt Sebrechts.

“We springen niet in zeven sloten tegelijk, maar we zagen wel in dat het voor ons een bijzondere kans zou zijn om Rotoko te kunnen overnemen.”

Zij geven in het artikel aan waar zij tegenaan liepen en hoe zij dit hebben opgelost. Verder vertellen ze te willen moderniseren maar daarbij zeker niet rigoureus maar juist stap voor stap te werk te gaan. Het gaat erom vertrouwen op te bouwen. Het menselijke aspect is hierbij heel belangrijk, stellen zij.

Zij geven andere ondernemers die een bedrijfsovername overwegen ook tips mee.

Het artikel staat in het juninummer van MTL Metaal Magazine.

Bekijk het artikel (p33-35, in pdf) (premium)

Bekijk de 5 tips (premium)

Nog geen abonnee? Bekijk de mogelijkheden
Krijg toegang tot alle premium content: Activeer uw account
Adverteren? Bekijk de advertentiemogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven