BBK naar Besq Group • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BBK naar Besq Group


BBK uit Ede gaat verder onder de vleugels van de Besq Group. Het bedrijf ontwerpt en produceert al ruim zestig jaar postkasten, pakketkasten en belpanelen uit platen verzinkt staal, rvs, aluminium en trespa. Eigenaar Boudewijn Bouwsma zocht een overnamekandidaat om het bedrijf voort te zetten en de continuïteit ervan te waarborgen. Marktlink begeleidde Besq Group bij de aankoop.

BBK werd op 1 december 1956 in Barendrecht door Bouwsma sr. opgericht als handelsonderneming, onder het motto: ‘Bouwsma Biedt Kwaliteit’.

Het bedrijf geniet nationale bekendheid omdat dagelijks meer dan een 1 miljoen huishoudens in Nederland gebruikmaken van een brievenbus en/of een belpaneel van deze fabrikant.

Woningcorporaties en aannemers vormen de belangrijkste afnemers. Daarnaast maken ook kozijnfabrikanten, installatiebureaus en verenigingen van eigenaren deel uit van BBK’s klantenkring.

Een groot deel van de opdrachten betreft de vervanging van oude post- en pakketkasten.

Inspelen op pakketpost

Het familiebedrijf is met 43 betrokken medewerkers continu bezig met innovaties om de producten verder te verbeteren en in te spelen op de nieuwste kansen en ontwikkelingen, zoals de enorme toename aan pakketpost.

De hoge automatiseringsgraad bij BBK zorgt voor snelle en efficiënte afwikkeling van het offerteproces, de productie en de levering.

Besq Group

Het bedrijf is overgenomen door Besq Group. Dit is een participatiemaatschappij onder leiding van Marcel Muller (1981), die bijna 10 jaar ervaring heeft in het stabiliseren, herstructureren en uitbouwen van zijn eigen ondernemingen.

Muller komt uit een ondernemersgezin. Na het behalen van zijn bedrijfseconomische opleiding (MSc) is hij zijn carrière gestart bij ABN Amro waar hij uitgroeide tot senior manager in relatiebeheer/commercie.

Hier leerde hij het bedrijf Aquative kennen, dat hij vervolgens in 2013 via een management buy-in heeft aangekocht. Aquative is een technische dienstverlener in de TIC-sector, gespecialiseerd in risico-inventarisatie, beheer, onderhoud en technische aanpassingen. Muller verkocht de onderneming in 2020.

Daarna heeft Muller Besq Group opgezet, een private equity-maatschappij die participeert in handels- en productiebedrijven met een bewezen trackrecord.

Hegin en Ko-Ar

In 2021 heeft Muller samen met Besq Group 100% van de aandelen verworven van Hegin Metalfinishing, een bedrijf dat al meer dan vijftig jaar specialist is in het adviseren en uitvoeren van oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren, elektrolytisch polijsten en chemisch vernikkelen.

In 2022 heeft Hegin Metalfinishing het bedrijf Ko-Ar uit Stompetoren overgenomen. Ko-Ar beschikt over nieuwe high-tech productieruimtes voor het anodiseren, hard-anodiseren, chromateren en passiveren van plaatmaterialen.

Innovaties toevoegen bij BBK

Muller wil als één van de belangrijkste doelen de goede naam en reputatie van BBK hoog houden en verder uitbouwen. De huidige directeur, Tjerk Ploeger, blijft als algemeen directeur betrokken bij de organisatie.

“BBK heeft vakbekwaam en loyaal personeel”, aldus Muller. “Uiteindelijk wil ik bestaande producten verder ontwikkelen door innovaties toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is het toegankelijk maken van de brievenbussen voor pakketjes.”

“Daarnaast zijn we aan het onderzoeken om andere productgroepen toe te voegen aan het productportfolio. Uiteindelijk moeten we er samen voor zorgen dat de conversiegraad van offertes omhoog gaat,” aldus Muller. “BBK zullen we ook verder verduurzamen.”

‘Mooie transactie’

“Dit is een mooie transactie voor beide partijen”, aldus Marco van der Meer van Marktlink.

“Op de middellange termijn zijn de perspectieven voor de bouw gunstig. Door de tekorten aan woningen en de verwachting dat woningen, met name in grote steden, via hoogbouw geclusterd worden gerealiseerd, zal de vraag naar post- en belkasten toenemen.”

‘Uitstekend groeipotentieel’

“Samen met de woningbouwopgave, hoge duurzaamheidsambities, en de vervangingsvraag en het onderhoud van infrastructuur, biedt deze verwachting een uitstekend groeipotentieel.”

Bij benutting van het door Van der Meer genoemde potentieel kan de bouwproductie in de periode 2022-2025 naar verwachting met 3,5% per jaar groeien. De totale bouw bereikt in 2025 hierbij een productievolume van 84 miljard euro; bijna 9 miljard meer dan in het afgelopen jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven