Batchforce brengt vraag en aanbod CNC-delen samen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Batchforce brengt vraag en aanbod CNC-delen samen

Batchforce is sinds kort operationeel om verspaners en inkopers van CNC-delen met elkaar in contact te brengen. Via het online platform wordt vraag en beschikbare capaciteit in de CNC-industrie zichtbaar. Omdat er duizenden verspanende bedrijven zijn met productiecapaciteit voor CNC-maakdelen, is de markt versnipperd. Aan de vraagkant zijn er tal van bedrijven die vaak moeite hebben om voor de inkoop van CNC-delen de juiste leverancier te selecteren. Batchforce brengt beide partijen samen en automatiseert dit voortraject, waardoor tijd wordt bespaard. Dat meldt Made in Europe.

“Ons doel is om de maakindustrie te versterken in een digitaliserende wereld, door het grootste digitale productienetwerk van het land te ontwikkelen”, aldus de website.“We verbinden lokale machinecapaciteit via een digitaal productienetwerk en maken het orderproces toegankelijk voor klanten die op zoek zijn naar serieproductie.” De CAM-faciliteit in de cloud geeft direct prijsindicaties, zodat engineers tijdens het ontwerpwerk al kunnen starten om hun producten te optimaliseren voor productie-efficiency. Het gaat om het toegankelijk maken van digitale productieprocessen als CNC-bewerkingen en 3D-printwerk.

Geen biedingssite

Toeleveranciers kunnen zich gratis aansluiten bij het partnernetwerk om machinecapaciteit effectief in te zetten. Eenmaal aangemeld als partner, kan het bedrijf de ingegeven orders bekijken en, als het past binnen het eigen productieproces, een order accepteren. Het is geen biedingssite; het gaat vooral om het matchen van de beste leverancier op basis van beschikbare capaciteit, specialismen en kunde. Als de leverancier de order aanneemt, wordt pas een definitieve prijs afgesproken.

Eerste 30 verspaners

Batchforce wil hét platform worden voor online productienetwerk voor CNC-frezen en CNC-draaien. Inmiddels hebben de eerste 30 verspanende bedrijven (verspreid over Nederland) zich aangesloten. Er zijn volgens de website van Batchforce in totaal 600.000 machine-uren beschikbaar.

Machinebouw en agrofood

Nu staat het platform open voor inkopers die CNC-maakdelen inkopen. De eerste marktsegmenten waar Batchforce zich op richt zijn machinebouwers en de agrofood-industrie. In de eerste fase gaat het vooral om kleine series en enkelstuks. De website belooft een 30 procent snellere levertijd en een traject van maximaal 24 uur van aanvraag tot order.

Op termijn wil Batchforce de CAM-functionaliteiten uitbreiden om het platform nog aantrekkelijker te maken voor de toeleveranciers. Het bedrijf van directeur Mark Pluijmen zit in Heerlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven