Bakken slijpen met turbo erop • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bakken slijpen met turbo erop

Atlas Copco Tools GTG25,

De GTG-25-slijpmachines van Atlas Copco Tools verkorten met hun
turbineaandrijving de cyclusduur en verbeteren tegelijkertijd de ergonomie. De Caterpillar-fabriek in ‘s-Hertogenbosch produceert grote bouwonderdelen van tot wel
30 ton, bestaande uit allerlei verschillende staallegeringen. Dankzij de overstap op
compleet nieuwe materiaalbewerkingsmachines  van Atlas Copco bespaart de Caterpillar
waardevolle tijd.

De staalkwaliteit wordt steeds hoger en de laswerkzaamheden steeds complexer. Elektrische gereedschappen stuiten hier steeds vaker op hun beperkingen. De 230 V-apparaten dreigen vaak al na 12 tot 15 minuten lasnaden schoonslijpen en egaliseren oververhit te raken en hebben daarom lange afkoelperiodes nodig. Dit betekende dat Caterpillar per werkplek elke slijpmachine twee, soms drie keer moest aanschaffen. Bovendien waren er vrijwel elke dag storingen. Omdat het fijne slijpstof van het metaal in de wikkelingen van de elektromotor terecht komt, was er regelmatig kortsluiting.

Geen gedwongen pauzes

De nieuwe GTG 25 persluchtslijper van Atlas Copco Tools heeft een effectief uitgangsvermogen van 2,5 kW, bij een machine van 2,1 kg. De tweetraps turbine gebruikt de perslucht zuiniger. Bij het gebruik van deze machine hoeven geen gedwongen pauzes meer genomen te worden om de machine te laten afkoelen of te vervangen.

Licht en veilig werken

De GTG 25  heeft een laag gewicht, en door de compacte bouwwijze kunnen de medewerkers op de lasafdeling met het apparaat makkelijke schrobben en egaliseren, ook op lastige plekken. Vooral bij werkzaamheden boven het hoofd valt het lage gewicht van de GTG 25 positief op.  De startbeveiliging voorkomt dat de machine onopzettelijk start en maakt het mogelijk om veilig te werken; zelfs met dikke lashandschoenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven