AWL-Techniek breidt verder uit in Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AWL-Techniek breidt verder uit in Nederland

In een nieuwe hal in Kampen gaat AWL twintig lascellen bouwen (foto's: AWL)

Per 1 november heeft AWL-Techniek een 2500 m2 grote fabriekshal in Kampen gehuurd om de grote stroom van orders op te kunnen vangen. De fabriekshal bevindt zich op bedrijventerrein Haatland.

De groei aan orders komt met name vanuit de automobieltoeleveranciers. Een markt die weer in de lift zit en waarbij automatisering en robotisering een grote rol spelen. Daarnaast ziet AWL een toename in het aantal herhaalopdrachten waarbij gebruikgemaakt wordt van modulaire cellenbouw. Met de uitbreiding van de Nederlandse vestiging in Kampen, de nieuwe locatie in China, de uitbreiding van de vestiging in Tsjechië en de uitbreiding van het bedrijf naar Mexico is AWL in staat om de groei van de orderportefeuille op te vangen.

Twintig lascellen

De voorbereidingen zijn in volle gang om de fabriekshal in Kampen optimaal in te richten voor de ruim twintig lascellen die hier in eerste instantie gebouwd gaan worden. Harmen Hoorn, Team Leader Assembly van AWL zegt hierover: “In Kampen gaan we hetzelfde doen als in Harderwijk. Van start montage tot en met de oplevering aan de klant en de eventuele voorseries.” De locatie in Kampen blijft vooralsnog tot eind 2017 in gebruik. Toch is de verwachting dat AWL ook in de toekomst behoefte heeft aan meer ruimte. Het bedrijf beraadt zich nog op de invulling hiervan.

AWL huurpand
Momenteel wrodt het pand klaargemaakt voor productie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven