AWK 2014 presenteert Industrie 4.0 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AWK 2014 presenteert Industrie 4.0

Simulatie en optimalisatie van de machinedynamiek geeft een verhoogde productieoutput (foto: Tim Wentink)

Vorige week werd in Aachen (D) het AWK (Aachener Werkzeugmaschinen Kolloquium) gehouden. Gedurende dit tweedaagse evenement gaven Duitse wetenschappers en gastsprekers van een aantal grote Duitse bedrijven hun visie op het thema Industrie 4.0.

Industrie 4.0 is een thema die je in Duitsland regelmatig voorbij hoort komen. De oosterburen zien dit als een noodzakelijke verandering om ook in de toekomst technologisch voorop te blijven en bovendien de productie in eigen land te kunnen houden. Industrie 4.0 wordt gezien als een nieuw industrieel tijdperk waarin mensen, machines en communicatie- en informatiesystemen samensmelten tot één effectief en productief netwerk. In een eerder gepubliceerd artikel zijn we al dieper ingegaan op Industrie 4.0 en het verbinden van verschillende machines en systemen die onderling in een netwerk communiceren en gegevens overdragen.

Voordelen

Tijdens het AWK werd dieper ingegaan op hoe Industrie 4.0 werkelijk kan worden ingezet in de metaalbranche en welke veranderingen en nieuwe ontwikkelingen nodig zijn om dit te realiseren. Tijdens een rondleiding door het WZL instituut werd al vast een beeld weergegeven hoe de onderzoekers de nieuwe manier van werken voor ogen hebben. Bekijk hier onze fotoreportage om een impressie te krijgen. Meer informatie over Industrie 4.0 en hoe dit de productietechniek gaat veranderen verschijnt in een artikel in de juni uitgave van Metaal Magazine. Neem nu een abonnement als u dit niet wilt missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven