Automatische gereedschapswisselaar SafanDarley • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatische gereedschapswisselaar SafanDarley

De E-Brake C 200T Ultra met Tool Mate (links) levert volgens SafanDarley grote tijdwinst op bij het produceren van kleine series (foto: SafanDarley).

SafanDarley brengt een externe automatische gereedschapswisselaar op de markt met de naam Tool Mate. De E-Brake C 200T Ultra met Tool Mate levert grote tijdwinst op bij het produceren van kleine series. Met de uitbreiding stelt SafanDarley een divers en compleet aanbod kantbanken aan te bieden, van conventioneel, semi-automatisch tot volledig automatisch buigen.

SafanDarley voegt de E-Brake C 200T Ultra met Tool Mate toe aan de kantbanken productrange. Met de uitbreiding van de Tool Mate biedt SafanDarley een divers en compleet aanbod kantbanken van conventioneel, semi-automatisch tot volledig automatisch buigen.

Zijwaarts wisselen

De servo-elektrische E-Brake C met 200T perskracht en een buiglengte van 4300 mm is opgebouwd met een C-frame, om de gereedschappen zijwaarts te wisselen. De Tool Mate werkt intuïtief en heeft geen uitgebreide training nodig.

De Tool Mate wordt aangestuurd door de SafanDarley E-Control besturing. De juiste gereedschapsinstelling kan vanuit AutoPOL offline software (of elk ander gewenst onafhankelijk offline buigsimulatiesoftware programma) direct op de machine worden ingeladen en gebruikt.

Intelligente gereedschapsconfiguratie

De zeer nauwkeurige wisselaar plaatst gereedschappen precies op de juiste positie, stelt het bedrijf. Door de intelligente software worden alleen de noodzakelijke wisselingen gedaan en worden gereedschappen uit de vorige gereedschap opstelling hergebruikt. Hiermee worden aanzienlijk kortere omsteltijden behaald.

Het gereedschap-opslagmagazijn heeft een capaciteit van 32, 52 of 60 meter, wat een enorme ruimte biedt voor gereedschappen. Met het roteerstation kunnen de bovengereedschappen 180 graden worden gedraaid, waardoor geen dubbele gereedschapset nodig is.

Ook voor de H-Brake

Bijzonder aan de Tool Mate is dat deze zowel geschikt is voor de E-Brake C 200T, als voor de H-Brake kantbanken tot 320T. Dit maakt het mogelijk om ook in het zwaardere segment gereedschappen automatisch te wisselen.

Tijdens Showdagen

De E-Brake C 200T Ultra – Tool Mate wordt geïntroduceerd tijdens de ‘Showdagen Automated Solutions’ in de showroom van SafanDarley in Lochem. Dit vanwege de verplaatsing van de TechniShow naar het najaar.

Deze Showdagen worden gehouden in week 11 (14-18 maart) en week 13 (28 maart – 1 april).

Vooraf aanmelden kan door het aanmeldformulier op de website in te vullen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij, zegt SafanDarley!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven