Atlas Copco neemt Geveke en Lewa over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco neemt Geveke en Lewa over

Testopstelling Geveke.

Atlas Copco neemt Lewa GmbH en Geveke over van het Japanse industrieconcern Nikkoso, voor een gezamenlijke waarde van 670 miljoen euro. Geveke distribueert compressoren en ontwikkelt procespompinstallaties. Lewa is fabrikant van membraan-doseerpompen, procespompen en complete doseersystemen.

Het in 1874 opgerichte Geveke distribueert compressoren en engineert geavanceerde en complexe procespompinstallaties. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en er werken 173 medewerkers.

Geveke: Sterke engineeringcapaciteit

“Geveke heeft een sterke engineeringcapaciteit en levert complete industriële pompoplossingen van concept tot inbedrijfstelling”, aldus Andrew Walker, business area president Power Technique.

Het bedrijf was sinds 2013 in handen van Nikkoso. Geveke zal als zelfstandig bedrijf binnen de Atlas Copco Groep blijven opereren. De Geveke-managementstructuur blijft gehandhaafd en de overname zal geen directe gevolgen hebben voor de medewerkers.

Lewa GmbH: flowtechnologie

Het in 1952 in Duitsland opgerichte Lewa produceert membraandoseerpompen, procespompen en complete doseersystemen. Het bedrijf telt ongeveer 1200 personeelsleden.

Het bedrijf ondersteunt klanten en ontwikkelt industriële flowtechnologie voor een efficiënte, nauwkeurige en veilige behandeling van vloeistoffen.

“Met deze overname bouwen we aan onze aanwezigheid en ons technologie-aanbod binnen verdringerpompen uit”, zegt Walker.

In tweede kwartaal

Verwacht wordt dat de overname in het tweede kwartaal van 2022 zijn beslag krijgt.

Het grootste deel van de overgenomen bedrijven komt in de Power and Flow-divisie binnen Atlas Copco’s Power Technique Business Area.

Een kleiner deel zal toetreden tot de divisie Service binnen Atlas Copco’s Compressor Technique Business Area.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven