Atema (Goma) voorziet afstoting plaatwerk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Atema (Goma) voorziet afstoting plaatwerk

“Een toenemend aantal eindproducenten en system suppliers zal de komende jaren hun plaatwerk-afdelingen afstoten, als zijnde geen strategische kernactiviteit”, aldus de overtuiging van directeur Foppe Atema van Goma uit Hengelo (Gld.).

Foppe Atema verwacht dat een toenemend aantal eindproducenten en system suppliers de komende jaren hun plaatwerkafdelingen zal afstoten. “In zijn algemeenheid is plaatwerk voor deze bedrijven geen strategische kernactiviteit. Meestal gaat het om bijkomende functies als behuizing, versteviging en bevestigingsmogelijkheden.”  

 

Ruimte

Het verdwijnen van plaatwerk en (een deel van) de bijbehorende kennis bij eindproducenten en system suppliers biedt ruimte aan toeleveranciers, aldus Atema. Mits ze in staat zijn dit gat op te vullen. Want waar het bij een jobber alleen draait om de vragen ‘wat kost het en wanneer kun je leveren’ daar komt er nu iets meer om de hoek kijken. Hij signaleert dan ook een ‘beweging naar meedenken’. Of anders gezegd: “In feite krijg je als plaatwerktoeleverancier geen order, maar een engineering opdracht.” 

 

In een van de komende nummers van Metaal Magazine meer over de visie van Foppe Atema en Goma over de ontwikkeling van de plaatwerkbranche. Dit als voorbereiding op de grote plaatbeurs EuroBlech 2012 in Hannover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven