Ga naar hoofdinhoud

Arburg’s Freeformer print hard en zacht

Arburg was dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd op de Euromold waar ze de Freeformer 3D printer presenteerde. Bij Arburg was flexibiliteit een belangrijke factor tijdens de ontwikkeling van de Freeformer.

Die flexibiliteit heeft er voor gezorgd dat er met de Freeformer nu producten uit twee verschillende materialen en kleuren geproduceerd kunnen worden. Daardoor kunnen zachte en harde kunststoffen gecombineerd worden waarbij beide componenten stevig met elkaar verbonden zijn. Onderdelen met een speciaal uiterlijk of textuur behoren tevens tot de mogelijkheden.

Arburg Freeformer.JPG

De Arburg Freeformer tijdens de Euromold in Frankfurt (D) (foto: Tim Wentink)

 

Stationair spuitstuk

In tegenstelling tot veel andere 3D kunststof printers beschikt de Freeformer over een stationair spuitstuk en over een beweegbare tafel. De tafel beweegt standaard langs drie assen maar er is een uitvoering verkrijgbaar met vijf assen. Het grote voordeel van de vijfassige versie is dat er geen ondersteunende structuren plaats nodig zijn. Daardoor zijn componenten direct klaar voor gebruik zonder dat er nog extra nabewerkingen moeten plaatsvinden. In Nederland heeft Arburg een eigen vestiging in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven