Ga naar hoofdinhoud

Anvil Industries neemt Machinefabriek De Valk over

John Hagelaars (DGA De Valk) (links) en Jan Adams (CEO Anvil) ondertekenen het contract (foto: Anvil).


Anvil Industries, een deelneming van de investeringsmaatschappij Vado Beheer, neemt Machinefabriek De Valk uit Valkenswaard over. Met de overname voegt Anvil Industries het specialisme 3D-metaalprinten (additive manufacturing) toe aan haar technologische competenties. De Valk zal als zelfstandig bedrijf onder het huidige management blijven opereren.

Binnen Vado bundelt een groep van hoogwaardige hightech-ondernemingen hun competenties op het gebied van mechanische bewerkingen onder de naam Anvil Industries. Met haar activiteiten sluit De Valk daar prima op aan en zullen de bedrijven elkaar operationeel en commercieel kunnen versterken, stelt Vado.

De Valk produceert zowel totaalprojecten als componenten voor de optische- en semi-conductor industrie. Naast deze activiteiten realiseert De Valk ook geavanceerde 3D-printprojecten waarmee onderdelen kunnen worden geproduceerd met complexere vormen, zeer hoge nauwkeurigheid en wordt er minder materiaal verspild dan via conventionele technieken.

Innovatieve vermogen

Jan Adams, CEO van Anvil Industries, is trots dat De Valk zich aansluit bij Anvil. “De Valk was er al vroeg bij met het ontwikkelen van het 3D-metaalprinten. Dat laat het innovatieve vermogen en het ondernemerschap zien dat heel goed bij Anvil en Vado past.”

“De synergievoordelen van De Valk met de bedrijven in onze Anvil Industries Groep zijn legio”, vervolgt Adams, “en zorgen ervoor dat we onze rol als technology partner voor onze opdrachtgevers verder kunnen ontwikkelen.”

Stevige steun in de rug

John Hagelaars, DGA van De Valk, ziet de aansluiting bij Vado als een belangrijke volgende stap voor zijn bedrijf.

“Dankzij de schaalgrootte en de technologiefocus van Vado krijgen we een stevige steun in de rug om gezond verder te kunnen innoveren en groeien.”

“Ik ben ook blij voor onze mensen”, zegt Hagelaars. “Want we zullen niet alleen als bedrijf ons verder kunnen ontwikkelen, ook voor onze medewerkers biedt deze stap verdere groeikansen.”

“Als familiebedrijf met Brabantse roots passen we prima bij Anvil en Vado, die klik was er vanaf het eerste moment.”

Machinefabriek De Valk

Machinefabriek De Valk is in 1948 opgericht door Jan Hagelaars als ‘de eerste Valkenswaardse machinefabriek, de Valk’.

Met inmiddels de derde generatie aan het roer heeft ze zich de afgelopen decennia van regionaal werkend familiebedrijf ontwikkeld tot een specialist in hoogwaardige mechanische bewerkingen met een internationale klantenkring.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het fabriceren van mechanische componenten in alle gangbare staalsoorten, non-ferrometalen en kunststoffen, evenals het compleet vervaardigen en assembleren van modules en machines. Ook beschikt De Valk over een Cleanroom ISO klasse 7 faciliteit en een grade 4 Reinigingsstraat voor het reinigen en ultraclean verpakken van producten.

In consortium K3D-AddFab

Machinefabriek De Valk is daarnaast voorloper op het gebied van 3D-printing (additive manufacturing) en partner in het consortium K3D-AddFab op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Gezamenlijk leasen de partners een Metalfab 3D-metaalprinter die de seriematige productie verzorgt van hightech onderdelen en componenten (rvs, aluminium , titanium) voor lucht- en ruimtevaart.

Vado

Vado Beheer is één van de investeringsmaatschappijen van de familie Van Doorne, opgericht na de verkoop van de DAF-bedrijven.

Het investeert in bedrijven in de (maak)industrie die met hun innovatieve oplossingen toegevoegde waarde leveren aan mens en maatschappij. Als langetermijninvesteerder biedt Vado het management van haar portfoliobedrijven maximale ruimte om te kunnen ondernemen en hun bedrijven te laten groeien.

Vado zoekt voortdurend naar investeringsmogelijkheden in Nederland en België. Ze richt zich met name op veelbelovende bedrijven die passen in de portfolioclusters Toeleverbedrijven Metaal en Kunststof, Machine- en Apparatenbouw en Specialistische bedrijven voor de markten hightech & semicon, food & pharma, automotive & (intra)logistics en op het gebied van energie & energietransitie.

Vado is van oudsher aandeelhouder in MCB (Metaal Compagnie Brabant) en heeft momenteel meer dan 20 bedrijven in haar portefeuille.

Recent (oktober 2022) heeft Vado Orangeworks overgenomen. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor diverse fmcg-producenten wereldwijd.

Anvil Industries

Onder de naam Anvil Industries bundelen zeven bedrijven hun kennis en ervaring in verspanen, lassamenstellingen en mechanische assemblage.

De specialisten, met jarenlange ervaring en expertise, vullen elkaar naadloos aan in bewerkingen, seriegrootte, nauwkeurigheid en afmetingen. Het bedrijf geeft aan te ontzorgen “met high-end service met hoge leverbetrouwbaarheid”.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven