Antimicrobiële coating tegen corrosie en bacteriën • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Antimicrobiële coating tegen corrosie en bacteriën

Microban International en Everbrite hebben de handen ineengeslagen en hebben CrobialCoat ontwikkeld. Dit is een coating die Microban antimicrobiële technologie combineert met Everbrite ProtectaClear om onzichtbare oppervlaktebescherming te bieden met een zichtbaar schoon oppervlak.

CrobialCoat is een duurzame, heldere en zelfklevende coating die is ontworpen om langdurige bescherming te bieden tegen corrosie, zoutschade en aanslag op de meeste oppervlakken, met het extra voordeel van de ingebouwde Microban antimicrobiële technologie.

Cellulair niveau

Microban antimicrobiële technologie is speciaal ontworpen om microbiële groei te remmen op sterk gepolijste of matte metalen, keramiek, harde kunststoffen en hardhout. Het werkt op cellulair niveau om de groei en reproductie van micro-organismen, die een behandeld oppervlak besmetten te remmen, door de eiwitten, celmembranen, DNA en interne systemen van microben te beschadigen.

De infusie van Microban antimicrobiële technologie in CrobialCoat tijdens de productie, biedt een extra niveau van productbescherming tegen de groei van microben gedurende de levensduur van de coating. Dit helpt geuren te verminderen en bacteriële groei te verminderen. Hierdoor wordt tijd en geld bespaard omdat productoppervlakken langer schoon gehouden worden.

Het eindproduct is geschikt voor high-touch omgevingen waar hygiëne van groot belang is in zowel thuis- als commerciële omgevingen, zoals scholen, ziekenhuizen, eet- en horecagelegenheden en toiletten.

Bescherming

Eric Blaeser, director Business Development bij Microban: “We zijn er trots op om samen te werken met Everbrite om deze nieuwe beschermende coating op de markt te brengen. De opname van Microban ‘always on’-technologie in CrobialCoat zal Everbrite helpen om antimicrobiële productbescherming te bieden aan een breed scala aan oppervlakken, zelfs in extreme omgevingsomstandigheden.”

Everbrite-president Teresa Sedmak: “Hoewel de recente pandemie het belang benadrukt van het beschermen van onze kwetsbare bevolking tegen ongecontroleerde virale verspreiding, mogen de gemiddelde ziektekiemen en microben, die ons ook nog kunnen besmetten niet over het hoofd gezien worden. Daarom zijn we zo blij om CrobialCoat te introduceren als een nuttig hulpmiddel in deze strijd. Slechts één coating biedt effectieve productbescherming tegen de groei van schadelijke bacteriën. Je brengt het gewoon aan en weet dat het oppervlak beschermd is en dat de bescherming niet afspoelt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven