AMcubator voor 3D-printen in hoge volumes • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AMcubator voor 3D-printen in hoge volumes

Additive Center en Marketiger hebben het initiatief AMcubator gelanceerd. De samenwerking is bedoeld om de ontwikkeling van 3D-geprinte onderdelen in hoge volumes te versnellen. Andere launching partners zijn Royal DSM, Hexagon, AM-flow en AMsolutions (merk van de Rösler Group). AMcubator moet resulteren in échte, schaalbare 3D-geprinte producten.

Maikel de Wit, oprichter van Marketiger, en Maarten van Dijk, oprichter van Additive Center, zijn met AMcubator een 1.100 m2 groot centrum gestart op de Brainport Industries Campus.

Speciaal voor leden verzorgt AMcubator er een faciliterende rol. Zo kunnen experts zich in het ontwikkelcentrum vestigen, maar kunnen ook machines geïnstalleerd worden in een pilot-fabriek.

‘One-stop-shop’

Het initiatief wil “dé one-stop-shop” worden voor alle industrieën die 3D-printen als productietechnologie voor hoge volumes willen inzetten. “Vanaf de start vestigen marktleidende 3D-printbedrijven zich er op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering”, aldus Van Dijk .

 “We zijn zeer enthousiast dat we AMcubator mogen lanceren samen met onze partners,” zegt De Wit. “Wij geloven erin dat samenwerking essentieel is voor een schaalbare toekomst van 3D-print productieprocessen.”

‘Bedrijven ondersteunen’

“Met Royal DSM, Hexagon, AM-flow, AMsolutions, Marketiger en Additive Center als launching partners hebben we direct alle mogelijkheden in huis om bedrijven te ondersteunen, van de eerste ideeën tot en met het draaien van pilot producties en het ontwikkelen van markttoepassingen”.

Het initiatief wordt ondersteund door de leden Brainport Industries Campus en Brainport Development.

‘Als competitieve productietechnologie neerzetten’

“Als launching partner van AMcubator laten wij onze nieuwste innovaties zien op het gebied van nabewerking van 3D-geprinte onderdelen” zegt Gerhard Nijhof van AMsolutions – 3D post processing technology.

“Samen met de andere launching partners brengen wij schaalbare toepassingen naar de markt en optimaliseren we de processen om Additive Manufacturing als competitieve productietechnologie neer te zetten.”

Door samenwerking van diverse experts op het gebied van additivemanufacturing versnelt AMcubator de toepassingen in alle markten door de techniek toegankelijk en grijpbaar te maken.

‘Helpen met versnellen’

Launching partner Hexagon stelt de modernste 3D-meetapparatuur en CAD/CAM-software beschikbaar binnen AMcubator.

“We kijken ernaar uit om innovators in de markt te helpen met het versnellen van productontwikkelen”, zegt Jan Klingen van Hexagon, “en om AM toe te passen voor lage volume producties en eenmalige, speciale onderdelen tegen een competitieve prijs. 

“De samenwerking met de andere partners stelt ons in staat om onze modulaire oplossing om 3D-printfabrieken te automatiseren, nog verder te ontwikkelen en live te demonstreren”, stelt launching partner AM-flow.

Ook AMclub

Naast het 3D-print lidmaatschap biedt AMcubator ook AMclub aan, waarmee bedrijven jaarlijks tot vier maal toegang krijgen tot een event, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van additive manufacturing. Om de lancering te vieren, krijgen bedrijven die in 2020 lid worden korting.

Lees ook:

3D-printbedrijven samen op BIC (3 februari 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven