Amada op EuroBlech: Ensis en V-factory • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada op EuroBlech: Ensis en V-factory

Amada Ensis-3015AJ 6kW fiberlasersnijmachine (foto's: Amada).

Amada toont op de komende EuroBlech in Hannover de nieuwste generatie Ensis fiberlaser-technologie en de nieuwste functionaliteiten van IoT-concept V-factory. De Japanse fabrikant heeft dit keer als thema ‘Processing innovation with new technologies’. De focus ligt daarmee op lasertechnologieën en productievoordelen die mogelijk worden met IoT.

Ensis lasertechnologie, met in eigen huis ontwikkelde motoren, gebruikt variabele straalmodulatie om hoge snelheid en kwaliteit te bieden voor het bewerken van platen, buizen en zelfs voor lassen.

Zo worden onder meer de Ensis-3015AJ 6kW en 9kW fiberlasersnijmachines getoond. De Ensis 9kW is voorzien van variabel straalbesturingtechnologie en een nieuw Auto Collimation system. De combinatie hiervan zorgt voor een hoge kwaliteit en een hoge snelheid in snijden en boren. De Ensis 6 kW is verbonden met de ASF3015EU laad en lostoren en het TK-3015L part-verwijdersysteem.

My V-factory en IoT-support

Behalve Ensis is een tweede highlight de volgende generatie van Amada’s uitgebreide, netwerkgebaseerde machine-monitoringsconcept V-factory.

Er zijn twee nieuwe functies, waardoor monitoring op elk moment van de dag en vanuit elke locatie mogelijk wordt. My V-factory visualiseert de onderling verbonden productieomgevingen in één oogopslag. En de nieuwe optie IoT-support biedt een direct-response klantenservice om fouten te voorkomen en voor een directe ondersteuning.

Combinaties

Amada laat verder op de stand een breed pakket aan overige technologieën zien, zoals een combinatie van fiberlasersnijden en ponsen alsmede buigen. Hiermee kunnen afnemers allerlei productieopdrachten, in diverse variëteiten en groottes, snel en kwalitatief goed uitvoeren.

De Amada EML-2515Aj 3 kW combinatiemachine (servo-elektrische pons met 300 kN ponscapaciteit en 3 kW fiberlasersnijder) is een première.


Amada EML-2515Aj 3 kW combinatiemachine.

Verder demonstreert Amada op de EuroBlech in hal 12, stand D06/ F06 de HG-2204ATC buigmachine met automatische gereedschapswisselaar. Dit is een Amada ATC, voorzien van een SF75 plaatvolger alsmede een afvoeroplossing in de vorm van een U-vormige vinger.

Amada HG-2204 ATC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven