Aluminium plug voor zware omgevingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Aluminium plug voor zware omgevingen

Aluminium pluggen in de serie HFT Pipestoppers zijn specifiek ontworpen voor gebruik in toepassingen waarbij leidingen die vloeistoffen vervoeren, moeten worden afgesloten of afgedicht. Ze zijn beschikbaar tot 36” (900 mm) en zijn geschikt voor temperaturen tot 250 ⁰C.

De heavy-duty pluggen van Huntingdon Fusion Techniques HFT zijn vervaardigd met een schijf met lage frictie. Dit om het aandraaien van de ringmoer (die een rubberen ring uitzet) te vergemakkelijken en een volledig lekdichte afdichting te creëren. 

Omdat de pluggen neutraal drijvend zijn, kunnen ze ook worden gebruikt bij toepassingen onder zeeniveau.

De standaardpluggen zijn voorzien van een natuurlijke rubberen afdichting. Als alternatief kunnen ook materialen als siliconen, nitril, neopreen of Viton worden geleverd.

Breed scala

Het Pipestoppers aluminium pluggamma heeft een breed scala aan toepassingen, waaronder onderdompeling in chemicaliën of blootstelling aan hoge temperaturen, lektesten, isolatie, afdichting, stoppen en het lassen van leidingen in zware omgevingen.

De pluggen kunnen ook worden gebruikt voor het afdichten en beschermen van tanks, vaten en containers tijdens reiniging en transport, vooral als ze onder druk staan ​​met inert gas.

Alle pluggen zijn conform de Britse normen BS8005 en BS EN752-4 voor het testen en afdichten van leidingen onder lage druk.

Ook andere materialen

Er zijn tevens pluggen en stoppers bij de Pipestoppers-divisie van nylon of staal. Lichtgewicht opblaasbare stoppers zijn eveneens beschikbaar.

De producten worden in Nederland gevoerd door Pipeq Pipework Equipment in Wijchen

De aluminium plugs worden ook beschreven in een white paper over lassen van zirkonium en legeringen van Huntingdon Fusion Techniques HFT.

Eén reactie op “Aluminium plug voor zware omgevingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven