Ga naar hoofdinhoud

Almetaal overgenomen

Freddy Holwerda (Almetaal).

Almetaal, een groothandel en productiebedrijf in geperforeerde metaalplaten, metaalgaas en strekmetalen, heeft een nieuwe eigenaar. Op 20 mei hebben Eilko de Jong en Freddy Holwerda hun handtekening gezet onder het overnamecontract. Holwerda werkte al als algemeen directeur bij het bedrijf en is sinds 1 januari 2022 eigenaar. De Jong blijft nog tot het einde van het jaar actief bij Almetaal.

Met de verkoop aan Freddy Holwerda heeft Almetaal een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar, stelt het bedrijf

Holwerda deed de afgelopen twintig jaar ervaring op als manager en technisch directeur in de bouw en de industriële sector. Na ruim twee jaar bij Almetaal in de rol van algemeen directeur kent hij het bedrijf inmiddels door en door.

Marktpositie in Europa versterken

Holwerda wil verder bouwen aan de bewezen succesformule van Almetaal en de marktpositie van het bedrijf in Europa versterken.

Voor de komende twee jaar noemt hij als belangrijkste ambities: “We willen onze klanten in de verschillende sectoren graag in bredere zin bedienen, onder andere door nog meer maatwerkoplossingen te bieden. Door scherper in te spelen op de vraag van klanten kunnen we bovendien verspilling tegengaan en op die manier duurzamer produceren.”

Verder is zijn visie werkplezier een belangrijke voorwaarde voor succes: “Dus dat blijft ook een speerpunt.”

Eilko de Jong begon in 1996 bij het bedrijf en heeft de activiteiten sindsdien uitgebreid van handel naar (deels) eigen productie.

Een groot deel van de producten worden verwerkt in de agrarische sector, de voedingsmiddelen- en recyclingindustrie en de bouwnijverheid.

De Jong blijft tot het eind van het jaar een dag per week actief bij Almetaal om zijn kennis en ervaring over te dragen.

Almetaal: metalen met gaten

Almetaal in Oostzaan heeft 1.500 verschillende plaatmaterialen op voorraad en een volledig ingerichte constructiewerkplaats. Daarmee is het team een goede partner voor iedere vraag naar metalen met gaten. De toepassing van materialen zijn zowel technisch als esthetisch van de hoogste kwaliteit.

“Naast het uitgebreide programma van geperforeerd metaal, strekmetaal en metaalgaas maken wij verschillende onderdelen uit staal, rvs, messing, koper en cortenstaal”, stelt het bedrijf. “Het merk Almetaal staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en oprechte aandacht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven