Airbus gaat groots 3D-printen met Sciaky • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Airbus gaat groots 3D-printen met Sciaky

De Sciaky EBAM 110 kan grote producten printen met een electron beam en metaaldraad (foto: Sciaky)

Airbus neemt deze maand een EBAM (Electron Beam Additive Manufacturing) 3D-printer van Sciaky in gebruik. De vliegtuigbouwer gaat de machine gebruiken om grote structurele titanium onderdelen te produceren.

De EBAM 3D-printer van Sciaky uit Chicago (VS) maakt gebruik van een ‘electron beam’ bron. De machine is vrij programmeerbaar en kan de elektronenbundel nauwkeurig positioneren. Door metaaldraad aan te voeren kan er laag voor laag opgebouwd worden. Het draadmagazijn kan worden gevuld met een diversiteit aan materialen zoals bijvoorbeeld titanium, Inconel en rvs.

EBAM

De EBAM machines van Sciaky kunnen producten in een lengtebereik van 203 mm tot 5,8 m produceren. Door de electron beam technologie kan er tot maximaal 9 kg metaal per uur worden opgebouwd. De EBAM 110 printer die bij Airbus wordt geïnstalleerd heeft een werkenvelop van 1.778 mm x 1.194 mm x 1.600 mm (XxYxZ). Door de grotere afmetingen van de werkruimte kunnen er werkstukken met een afmeting van 2.692 mm x 1.194 mm x 1.600 mm (XxYxZ) worden geplaatst. Dit is handig wanneer bijvoorbeeld wijzigingen aan een onderdeel moeten worden gebracht of bij reparatiewerkzaamheden.

“Sciaky is erg trots om samen met een world-class innovator, zoals Airbus, samen te werken”, aldus Bob Phillips, Vice President van Marketing voor Sciaky. “We weten allemaal dat 3D-metaalprinten een revolutie in de luchtvaartindustrie teweeg zal brengen. Sciaky streeft ernaar in de voorhoede van deze revolutie te blijven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven