Additief spuitgieten met Freeformer Arburg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additief spuitgieten met Freeformer Arburg

De Freeformer die Arburg tijdens de K2013 in Düsseldorf (D) presenteerde, is een bijzondere spuitgietmachine: zonder matrijs wordt het werkstuk druppeltje voor druppeltje opgebouwd. Het is additief spuitgieten dat mogelijk is met standaard-granulaten.

De Freeformer is een kleine spuitgietmachine met een verticale injectie-eenheid. Met behulp van hoogfrequente piëzo-techniek is het mogelijk om de kunststof-smelt druppel voor druppel te doseren. Op deze manier wordt een kunststof-vormstuk druppel voor druppel en laagje voor laagje opgebouwd. Lees meer over deze innovatieve spuitgietmachine van Arburg in het bijgevoegde persbericht:

 

doc bestand  ARBURG K2013 freeformer

 

Freeformer width =

Een kijkje in de Freeformer van Arburg, boven in het midden de afsluitbare, gestuurde spuitneus van de verticaal opgesteld inspuiteenheid. Onder de werkstukdrager die in een vijfassige uitvoering leverbaar is (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van de K2013)


Freeformer width =

Arburg trok met de presentatie van de Freeformer tijdens de beurs in Düsseldorf veel bekijks. Bekijk hieronder ook een tweetal video’s die meer informatie geven over de Freeformer van Arburg :


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven