5000 euro voor innovatieve kabelrups • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

5000 euro voor innovatieve kabelrups

Bedrijven kunnen zich nog tot 15 februari aanmelden voor de strijd om de ‘vector award’, de wedstrijd waarbij toepassingen met energietoevoeren worden onderscheiden. Reusachtig grote of minuscuul kleine kabelrupsen – iedereen kan zich online aanmelden en zijn constructie met teksten en foto’s of video’s aan de jury voorstellen. Op de winnaars wacht een prijzengeld van 5000 euro. De officiële prijsuitreiking wordt gehouden tijdens de Hannover Messe in april 2014.

Om de twee jaar worden creatieve toepassingen voor energietoevoer-oplossingen bekroond met de ‘vector award’ waarvoor de aanmeldingsfase tijdens de Motek 2013 is begonnen. “De vector award is een zeer belangrijker bouwsteen van ons ontwikkelingswerk”, aldus Harald Nehring, procuratiehouder voor kabelrupssystemen bij Igus (foto hierboven).

 

PM5413-2_Kuka Igus

Winnaar van de gouden vector 2012: de Kuka Cobra. Aan de robotarmen is een extra as gemonteerd die persen be- en ontlaadt. Hier wordt een speciale, nieuwe kabelrupsvariant van de serie E6 van igus toegepast om de opbouw van de robot zo compact mogelijk te kunnen vormgeven. (Foto’s : Igus)

 

Informatie

Onder www.vector-award.com/nederlands vindt u gedetailleerde informatie, onder andere over de deelnamevoorwaarden van de wedstrijd of een overzicht van tot nu toe bekroonde winnaars. Van een robot die persen be- en ontlaadt, een slibzuiveringsinstallatie waarbij de grootste kunststof kabelrups van igus, de E4.350, wordt toegepast, of een toepassing in de houtbewerking waarbij de twisterband van igus een totale draaiing van 1.440 graden kan uitvoeren. Bovendien geeft de pagina een indruk van de veelzijdigheid van de interessante en vindingrijke inzendingen sinds de eerste wedstrijd in het jaar 2008.Het einde van de aanmeldingsfase is 15 februari 2014.

 

350 PM5413-4_SCM Group

Deze twisterband kan een draaiing van 1440 graden uitvoeren. Onderscheiding voor deze toepassing in de houtbewerking: bronzen vector 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven