Ga naar hoofdinhoud

50 jaar Sapa Profiles in Harderwijk

Bij Sapa Profiles Harderwijk worden 50 jaar lang aluminium extrusieprofielen geproduceerd ten behoeve van de West-Europese markt. Op zaterdag 25 juni wordt er met klanten, leveranciers en medewerkers bij deze mijlpaal stilgestaan. Tijdens deze informele familiedag met jubileum festiviteiten, wordt het glas geheven op een halve eeuw aluminium extrusieprofielen en op de toekomst.

In 1960 is het bedrijf begonnen onder de naam Reynolds Aluminium Holland. Reynolds produceerde uiteenlopende profielen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wereld zoal die er nu uit ziet. In 2001 is men, na een reorganisatie onder de naam Alcoa Nederland verder gegaan. Als grootste aluminiumproducerend- en verwerkend bedrijf wist Alcoa in Harderwijk een nieuwe manier van werken te realiseren. Sinds de joint venture in 2007 met Sapa gaat de locatie verder met de naam Sapa Profiles Harderwijk. Met veel aandacht voor veiligheid, gezondheid en efficiëntie richt Sapa zich op een groene toekomst.

 

Sapa355

Aluminium profielen worden in allerlei soorten en mateen aangeleverd (foto: Sapa)

 

De grootste klantsegmenten worden gevormd door de bouw, automobielindustrie, inrichting van huis en kantoor en technische sectoren. Sapa Profiles streeft ernaar om in een zo vroeg mogelijk stadium met de klant en / of ontwerper aan tafel te gaan, om de eisen en functies waaraan de profielen aan moeten voldoen in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen. Met 50 jaar ervaring wordt een groot voordeel voor de klant al in het voortraject geboekt.

 

Sapa Profiles Harderwijk behoort tot de Zweedse Sapa Groep.  De Sapa Groep heeft een omzet van 2,7 miljard euro en ruim 13.000 medewerkers in Europa, Amerika en Azië. Sapa is ‘s wereld grootste leverancier op het gebied van geëxtrudeerde aluminium profielen en is vertegenwoordigd in meer dan 30 landen. De Sapa Groep is in Nederland aanwezig met drie vestigingen te weten Sapa Aluminum in Hoogezand, Sapa Profiles in Drunen en Sapa Profiles in Harderwijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven