40-jarig Mevo gaat voor ’smart’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

40-jarig Mevo gaat voor ’smart’

Directeur Frans Verhaegh demonstreert het nieuwe toolmanagementsysteem dat gekoppeld is aan het volautomatische voorraadmagazijn (foto: Mevo).

Metaalbedrijf Mevo uit Ruurlo maakt zich sterk voor slimmer in plaats van harder werken. Behalve dat er een volautomatisch voorraadmagazijn komt, werd onlangs ook een vierde onbemande draaibank besteld, voorzien van een robot. Het metaalbedrijf viert begin oktober het 40-jarig jubileum. 

Mevo Precision Technologie in Ruurlo timmert de laatste jaren behoorlijk aan de ‘high tech’ weg. “We investeren met name in onbemand werken. Dus het werken met robots. Het personeel houdt zich vooral bezig met het programmeren en het aansturen van de machines”, vertelt directeur Frans Verhaegh.

Het nieuwe volautomatische voorraadmagazijn zorgt ervoor dat de gereedschappen, die gebruikt worden voor de machines, snel kunnen worden gevonden. “Alleen al de vier onbemande draaibanken hebben bij elkaar meer dan 600 verschillende gereedschappen”, somt hij op.

Voorraad automatisch aanvullen

Het gereedschappenmagazijn is gekoppeld aan een toolmanagementsysteem waardoor voorraden automatisch worden aangevuld. Er kan sneller en nauwkeuriger worden gewerkt en ook proeffrezen is niet meer nodig. Direct na het inmeten van de gereedschappen kan er gestart worden met het werk.

“Door constant te investeren in nieuwe technieken, blijven we concurrerend in de markt”, aldus Verhaegh.

40-jarig jubileum

Zaterdag 7 oktober viert Mevo Precision Technology samen met personeel, klanten en relaties haar 40-jarig bestaan, waarbij vooral vooruit wordt gekeken. “En die toekomst is smart en staat in het teken van slim werken”, zegt Verhaegh. Hij stelt dat Mevo daar klaar voor is.

Mevo Precision Technology is vooral gespecialiseerd in het produceren van fijnmechanische onderdelen en samengestelde producten voor de high-tech-industrie, bedoeld voor onder andere meet- en regelinstrumenten, de automobielindustrie, medische branche en speciale machinebouw.

Het bedrijf telt 40 werknemers. Behalve in Ruurlo is er nog een vestiging in Slowakije waar 52 mensen werken. Mevo werd in 2015 door Link Magazine uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven