3Nine separeert olie op Index bij VCN • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3Nine separeert olie op Index bij VCN

De twee nieuwe Index C200 negenassige draaimachines van VCN mass turning zijn beide voorzien van een olienevel separator van het Zweedse 3Nine, van het type Anna. In dit geval direct bovenop de machine, maar de unit kan ook aan de zijkant of op een aparte kolom worden gebouwd.

Ook de draaimachine en het bewerkingscentrum van Gildemeister bij VCN mass turning zullen van eenzelfde unit worden voorzien, de Tornos langdraaiers van VCN mass turning zijn aangesloten op de centrale afzuiging voor deze machines. De 3Nine unit zorgt ervoor dat de olienevel in de werkruimte van de machine wordt afgezogen en gefiltreerd, waarna de gezuiverde lucht probleemloos in de productiehal kan worden teruggevoerd. De Anna zuigt de lucht aan met een debiet van 600 kubieke per uur. 

 

In de unit zelf wordt gebruik gemaakt van een combinatie van drie scheidingstechnieken om de oliedruppeltjes effectief te verwijderen. Voor meer informatie zie de video hieronder:

 

 
3Nine width =
De olienevel separator van 3Nine op een van de nieuwe Index draaimachines. De olienevel in de werkruimte wordt voor 99,97 procent afgevangen en dat zorgt voor een schone en veilige werkomgeving. De olienevelseparators van 3Nine worden in ons land en België op de markt gebracht door Glavitech in Stellendam (foto’s: Jan Oonk)
 
In een komend nummer in een reportage meer informatie over de productiefilosofie bij VCN mass turning en de inzet van 3Nine. Als u dat niet wilt missen, neem dan nu een abonnement. Bekijk hieronder een video van VCN mass turning:
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven